Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Havas fenyők Angie konyhájából

Havas fenyők Angie konyhájából
Havas fenyők Angie konyhájából
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra készítettem, ezt a tészta alapot sokat használom, az ízesítésen változtatok.

hozzávalók / 5 adag

a tésztához

töltelék

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, a narancs héját és levét, kb. 20 dkg lisztet a sütőporral.
  2. Majd a maradék lisztet apránként beledolgozzuk, és tésztát gyúrunk.
  3. Hidegen 30 percet pihentetjük, majd elnyújtjuk, és fenyő formával kiszaggatjuk.
  4. Egy tepsit gyengén kiolajozunk, belesorakoztatjuk a fenyőket, és 180 fokon kb. 12 percet sütjük.

töltelék

  1. 2-2 sütit nutellával ragasztunk össze.

tetejére

  1. Porcukorral szórjuk meg (én kis szűrőn keresztül szórtam).
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 868
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás fenyők, mogyorókrémes fenyőfa, mogyorókrémes fenyő sütik

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1024
margarin 25 dkg
cukor 12 dkg
tojássárgája 2 db
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 2 evőkanál
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
nutella 5 ek
porcukor 3 ek