Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Havas háztető diós-kekszes krémmel

Havas háztető diós-kekszes krémmel
Havas háztető diós-kekszes krémmel
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet az egyik munkatársamtól, Bözsitől kaptam, finom süti.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Mivel tejérzékeny vagyok, én szójatejet használok, vagy ha nincs itthon, szirupot főzök, és azzal öntözöm meg a kekszet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a cukrot az egész tojásokkal jól kikeverjük, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, azzal is összekeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben kisütjük.
  2. A margarint kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a felét a kihűlt piskótára kenjük.
  3. A kekszet forró tejjel lelocsoljuk, hogy kissé átgyengüljön.
  4. A diót, a rumaromát és a kekszmasszát összekeverjük a vajkrém másik felével.
  5. A piskótára kenjük, és a tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x22 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 896
elküldve: 10
receptkönyvben: 150
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos süti, diókrémes kókuszos süti, kekszes-diós sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1308
tojás 6 db
cukor 24 dkg
finomliszt 24 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 25 dkg
kekszmorzsa 25 dkg
dió 15 dkg
rumaroma 10 ml
tej 2.5 dl
kókuszreszelék 10 dkg