Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Havas háztető Glaser konyhájából

Havas háztető Glaser konyhájából
Havas háztető Glaser konyhájából
57 perc / előkészület: 40 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A napokban rendezgetés közben kezembe került egy megsárgult lap ezzel a recepttel, amelyet már több mint 10 éve, hogy nem készítettem el. Nagyon finom, mutatós, és egyszerű elkészíteni, még akkor is, ha első ránézésre bonyolultnak tűnik.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához:

A krémhez:

Azon kívül:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral, a mézzel, tojással és a tejjel gőzfürdőben, állandó kavarás mellett melegítjük, amíg a cukor elolvad, majd hozzákeverjük a szódát.
  2. A liszthez öntjük a meleg keveréket, és sima tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, adunk a tésztához még kevés lisztet is. 2 egyenlő részre osztjuk, az egyik részhez hozzádolgozzuk a kakaót.
  3. A kakaó nélküli tésztát két, kb. 30x40 cm-es sütőpapír között vékonyra nyújtjuk. Majd tepsi hátára helyezzük, a felső papírt eltávolítjuk, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 7 perc alatt megsütjük. Tepsi hátáról a papírral lehúzzuk, és még melegen 3 csíkra vágjuk úgy, hogy a középső csík valamivel szélesebb legyen, mint a két szélső csík.
  4. A kakaós tésztát 6 egyenlő darabra osztjuk, amelyekből egyenként 40 cm hosszú vékony rudat sodrunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
  5. A pudingport a cukorral egy edénybe tesszük, apránként hozzákeverjük a tejet, felfőzzük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg jól beürüsödik. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.
  6. Mikor a puding teljesen kihűlt, egy kézi mixerrel apránként hozzákeverjük a puha vajat.
  7. A süteményt most összeállítjuk. A szélesebb tésztacsíkra krémet simítunk, ráhelyezzünk 3 rudat, megkenjük krémmel, ráhelyezzünk 2 rudat, ismét krém, majd az utolsó rúd, és a maradék krémet a tetejére és az oldalára simítjuk. A másik két lappal háromszögalakban befedjük.
  8. A csokoládét egy edényben felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat, majd a süteményre simítjuk, és megszórjuk a kókuszreszelékkel. Egy napra hidegre tesszük, majd szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 49 746
elküldve: 3
receptkönyvben: 85
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

havas háztető mézes tésztával, sütialagút

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

silentat
silentat Thu, 2018-12-06 17:17

Szia!
Ez mennyire jó még másnap?
Akkor is finom, vagy csak frissen?
Köszönöm előre is!

glaser
Glaser / glaser Fri, 2018-12-07 18:12

A süteményt szeletelés előtt legalább 1 nappal korábban kell elkészíteni, hogy a lapok és a rudak megpuhuljanak a krémtől. Hűtőben tárolva pár napig eláll és finom.

kOho
kOho Fri, 2018-03-30 16:00

Sajnos nekem a kukában végezte a sütemény. Ebből a mennyiségből 30x40-esre csak hajszálvékonyra tudtam a tésztát kinyújtani, ami sülés közben picit sem emelkedett és 2perc alatt sötétbarna lett. a rudak sodorgatása közben pedig esett szét valamiért. Nagymamám készítette anno ezt a sütit és a recept alapján egyszerűnek tűnt, de nem tudom mit ronthattam el :(

733
porcukor 125 g
vaj 50 g
méz 1.5 ek
tej 2 ek
tojás 1 db
szódabikarbóna 0.5 tk
finomliszt 300 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaníliás pudingpor 1.5 tasak
tej 500 ml
cukor 200 g
vaj 200 g
étcsokoládé 150 g
vaj 1 ek
kókuszreszelék 10 g