Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Havas Tátra

Havas Tátra
Havas Tátra
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon guszta és finom sütemény.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vizet a margarinnal és a cukorral felforraljuk.
  2. Mikor forr, belekeverjük a lisztet, és még pár percig kevergetjük a tűzön. (Vigyázni kell, oda ne égjen!) Félrehúzzuk, és hagyjuk hűlni.
  3. Míg hűl, addig a tojást felverjük, majd a lisztes masszához keverjük. (Botmixerrel könnyebben el tudjuk dolgozni.)
  4. A tésztát két részre osztjuk. Egy tepsit jól kikenünk margarinnal, és megszórjuk liszttel.
  5. A tészta egyik részét elsimítjuk a tepsiben. (Nagyon ragdós, nyúlós a tészta!) Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütőajtót nem szabad kinyitni!
  6. Ha megsült, kisütjük a másik lapot is. (Akkor jó a tészta, ha a hegyes csúcsokra emlékeztet!)
  7. A krémhez a pudingport elkeverjük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
  8. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk.
  9. Ezt a krémet a tésztára simítjuk ( a tészta csúcsos része legyen felfelé).
  10. A tejszínt habbá verjük, és a krémre simítjuk, majd erre helyezzük a második tésztalapot (szintén a csúcsos része legyen felfelé).
  11. 3-4 órára hűtőbe tesszük, szeletelés előtt megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 36 713
elküldve: 9
receptkönyvben: 384
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Grétus

Mióta szakács: 2010.07.28.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingkrémes süti, tejszínhabos-pudingkrémes süti, pudingos süti tejszínhabbal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Tue, 2015-04-07 21:04

Arra kiváncsi lennék, hogy aki, ezt az ún. égetett tésztát a leírás alapján készítette milyen arcot vágott, amikor kivette a sütőből. Mert akik itt azt írják, hogy elkészítettem és nagyon finom, bár igazat írnak, de hogy senki nem említi azt, hogy a sütőből kivéve a tészta összerogyott, mint egy lufi, amikor leeresztik, azt nem tudom hogy csináltátok. Ugyanis a sütés után ezt a tésztát még 5-10 percig a zárt sütőben szárítani kell. Sokszor csináltam már képviselő fánkot, ezért ismerem. Viszont megörültem, úúú de jó ezt nem kell? Hát néztem is nagyot amikor a szemem láttára zsugorodott a szépen megsült tésztám. Megoldottam, de a második lapot a jól bevált módszer szerint sütöttem. A süti egyébként valóban finom és mindenképpen javára írható a képviselő fánkkal szemben, hogy kevésbé macerás, és jobban tárolható. Van még egy aranyszabály ennek a tésztának az elkészítésére: a tojásokat mindig egyenként ütjük bele és dolgozzuk el. Bocsánat nem okoskodni akartam, de annyira jó ez a süti, hogy kár lenne nem próbálkozni vele.

lida55@citromail.hu
lida55@citromail.hu Sun, 2012-12-23 19:12

mesefincsi süti, és gyönyörűre sikerült... most készitettem el és valami csodás lett!!! Köszike!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-21 21:19

beszállok közétek,,,,,sziasztok

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-11 06:57

Nagyon érdekes ötlet a képviselőfánk tésztájának ilyen formában történő sütése.
Az érdekelne milyen méretű tepsit használtál ehhez az adaghoz.

uborkafa
uborkafa Tue, 2010-08-10 11:39

Kedves Grétus!

Itt egy másik remekmű! Elmentve, és ki fogom próbálni.

Üdvözlettel

uborkafa

682
víz 3 dl
margarin 25 dkg
finomliszt 22 dkg
tojás 8 db
cukor 2 ek
tej 7 dl
vaníliás pudingpor 3 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
növényi tejszín 5 dl