Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hawai pizza Juccitól

Hawai pizza Juccitól
Hawai pizza Juccitól
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régen az anyósomtól kaptam ezt a pizzatészta receptet, szeretem, mert nagyon egyszerű, és mindig van itthon hozzá minden.

A szószt meg csak találomra csináltam, de bevált, nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

ajánlat

Bármilyen más pizzához ajánlom ezt az alaptésztát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 dl langyos vízben elkeverjük az élesztőt,hozzáadjuk a lisztet, sót és az olajat.
  2. Kézzel jól összegyúrjuk, és legalább egy órán keresztül langyos helyen kelesztjük.
  3. Ha kész, tetszőlegesen megformázzuk a tésztát (én mindig kerek pizzát készítek).
  4. A paradicsomkonzerv tartalmát egy edénybe tesszük, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és beleteszünk egy kis bazsalikomot (ha frisset használunk, azt a legvégén tegyük bele).
  5. Összefőzzük az egészet, ha szükséges egy pici tejet öntsünk bele, ha savanykásnak találnánk.
  6. A tészta tetejét megkenjük vékonyan olajjal, és mehet rá a paradicsomszósz.
  7. Megszórjuk csíkokra vágott sonkával, kukoricával, ananászkockával és reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 282
elküldve: 1
receptkönyvben: 160
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pizza
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás-ananászos pizza, kukoricás-ananászos pizza

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fuszulyka
fuszulyka Mon, 2015-11-30 21:57

Tetszik a recepted és szeretném majd elkészíteni. Konzerv ananászt használtál, fagyasztottat vagy frisset? A konzerv lenne a legegyszerűbb, csak felmerült bennem, hogy az nem túl édes-e a cukros lé miatt.

Jucci
Jucci / Jucci Mon, 2015-11-30 22:38

Örülök hogy tetszik a receptem:)
Konzerv ananászt használtam,jól lecsepegtettem és nem volt túl édes,csak pont annyira amennyire kell:)

581
finomliszt 35 dkg
élesztő 2 dkg
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 dl
0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 400 g
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
tej 2 ek
csirkemell sonka 15 dkg
csemegekukorica 10 dkg
ananász 15 dkg
sajt 15 dkg