Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Hawaii" fonott sertésszűz

"Hawaii" fonott sertésszűz
"Hawaii" fonott sertésszűz
60 perc / sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A 80-as évek súlyosan devalválódott, szoc.sztárreceptjén kívántam egy kicsit változtatni. Azt egy kicsit újrafogalmazni. Hogy sikerült-e, majd eldöntitek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sör is, bor is.
...ha volna libériás inasom, talán még pezsgőznék is közben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szüzet lehártyázzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a mustárral, betakarjuk, és szobahőmérsékleten pihentetjüjk 2 órát.
  2. A burgonyát feltesszük főni.
  3. A chilit mossuk, szeleteljük.
  4. Az ananászt kockázzuk.
  5. A sonkát felcsíkozzuk (apróra vágjuk).
  6. 3 szál kivételével a bacont is felcsíkozzuk.
  7. A főtt burgonyát megtisztítjuk, félretesszük.
  8. A szüzet a "fejétől" indulva 3 csíkra vágjuk úgy, hogy a "fejénél" nem vágjuk szét. Az tartja össze.
  9. A 3 szál bacont, a 3 csík húsra helyezzük, és hagyományos módon összefonjuk.
  10. A végét összetűzzük fogpiszkálóval, hogy a pirításnál ne essen szét.
  11. Serpenyőben kevés olajon szépen körbepirítjuk, majd az előmelegített sütőben 8 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
  12. Mielőtt ezt megtennénk, a felcsíkozott sonkát és bacont lepirítjuk, abban a burgonyát átforgatjuk, kicsit sütjük.
  13. Összeforgatjuk, majd rárakjuk a cheddar sajtot, és a szűzzel együtt a sütőbe tesszük, a sajtot rásütjük. Tulajdonképpen együtt készül el.
  14. Amíg sül a hús és a burgonya, addig a gáz legnagyobb fokozatán egy lapos aljú wokban, kevés olajon az ananászt lepirítjuk, a barnacukrot közben rászórjuk, és rákaramellizáljuk.
  15. Aztán rádobjuk az aprított chilit, és összeforgatjuk.
  16. A végén húsostálra szedjük, és elrendezgetjük az összetevőket, learatjuk a családtól a dicséreteket, és befaljuk az egészet. A mennyiség vagy 3 felnőtt, vagy (mint nálunk) 2+2. A lényeg az időzítés, hogy együtt készüljön el minden. Hát ennyi.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 548
elküldve: 11
receptkönyvben: 424
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ananászos sertésszűz, baconnel fonott sertésszeletek ananásszal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Fri, 2014-09-26 09:21

Ez piszok jól néz ki megcsinálom, csak most akadtam rá, csak egy ami kicsit zavar a chili. Ha én a piacon rámutatok az uborkára, hogy ez chili? Azt fogják mondani igen. Na ennyire amatőr azért nem vagyok. Arra volnék kíváncsi mi a különbség az én ablakban, cserépben termesztett erős paprikám és a chili között.

z1
z1 / z1 Sat, 2015-02-14 09:37

...tulajdonképpen semmi.
Csak mi paprikának nevezzük, Ők meg chilinek.
Z.

trapiklari
trapiklari Sat, 2012-03-03 01:55

Ma elkészítettem és hatalmas sikere volt. A családom új kedvence lesz. Köszönöm a receptet!

z1
z1 / z1 Tue, 2011-02-08 19:13

Szia Bogi!
Nálatok azért van nagyobb gyerek is.
A mennyiségeket értékeld át.
Min. x 3
Vagy 4:)))))))))

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-02-08 13:22

Úgy látom a változtatás nagyon jól sikerült! :))) Gyorsan szüzet kell szereznem...
Edit

700
sertésszűz 0.5 kg
bacon 20 dkg
serrano sonka 8 dkg
kifliburgonya 1 kg
cheddar sajt 10 dkg
ananászkonzerv 35 dkg
chili 1 db
barna cukor 1 ek
dijoni mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek