Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hawaii szelet 3. - tejszínes

Hawaii szelet 3. - tejszínes
Hawaii szelet 3. - tejszínes
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon jó, amikor a sajtos tejszín, a sonka és az ananász találkozik a pulyka tetején.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Forrón, párolt rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük és szép szeleteket vágunk belőle, amiket enyhén kiklopfolunk.
  2. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, fátyolnyi liszttel meghintjük.
  3. Az ananászt megtisztítjuk, feldaraboljuk, illetve a konzerv ananászt előkészítjük.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, majd a szeletek mindkét oldalát - oldalanként 2-3 perc alatt - szép pirosra sütjük.
  6. A szeleteket egy tűzálló tálba helyezzük. Mindegyik szeletre teszünk egy ananászkarikát, vagy ha darabos ananászkonzervet vettünk, akkor a darabokat a szeletekre halmozzuk.
  7. Az ananászra borítjuk a sonkaszeleteket, majd befedjük reszelt sajttal.
  8. Megöntözzük a tejszínnel és 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva 30 percig sütjük. Ezt követően az alufóliát eltávolítjuk és még 10 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 50 014
elküldve: 13
receptkönyvben: 910
elkészítve: 33/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ananászos-sonkás-tejszínes pulyka

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Babygirl
Cukor / Babygirl Mon, 2012-03-26 19:49

Kedves Wendy,a tuzallo tal aljara lehet tenni egy kis olajat/vajat, vagy mehet annelkul? Nagyon tetszik a recept,hamarosan elkeszitem. Koszonettel, Orsi.

aneg
Wendy / aneg Mon, 2012-03-26 21:41

Szia,
Én nem szoktam mert előtte a pirítás után kap némi olajos külsőt, szerintem annyi elég, illetve még rájön a tejszínes rész, így szerintem nem kell. De ha ondolod, rakhatsz alá, ártani nem árt.
Jó sütögetést
W.

Juca-éhes
Juca-éhes Wed, 2011-04-06 17:49

Kedves Wendy!,
ez egy fantasztikus recept, nővéremmel készítettem el. Igaz, pulyka helyett csirkéből készítettük és ananászlevet is öntöttünk rá, illetve nem volt annyi sonkánk mint csirkeszelet, így baconnel helyettesítettük, de így is nagyon finom lett. Megint elfogom készíteni, de most recept szerint.
Köszönettel:

Juci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-02-01 22:00

Hol voltam, amikor ezt a csodát feltetted? Nem baj, "levadásztam", és el is mentettem. Csirkemell és pulykamell invázió lesz itt, ahogy látom a recepteket, de ezt is el kell készíteni, mert olyan guszta, és olyan fincsi, és csodás:-))))) Szép estét! Éva-Anyóca

aneg
Wendy / aneg Thu, 2010-10-14 20:53

Szia beja,
Bocs, de csak most olvastam a kérdésed. Lehet úgy is, ahogy javasoltad, azaz 30 percig alufólia alat sajt nélkül, majd alufólia le és az utolsó 10 perben dobjuk rá a sajtot és sütjük. De szerintem, ha 30 + 10 percig sül a sajttal ízletesebb lesz, szerintem jobban kijön a sajt íze.
Üdv,
Wendy

beja
Beja / beja Wed, 2010-10-13 13:41

Nem kaptam választ,azért megcsináltam én is.
Nagyon fini.A húsra is tettem curryt és a rizsre is én is.

bluegirl76
Bluegirl / bluegirl76 Mon, 2010-10-11 20:10

Ma elkészítettem és nagyon finom lett! Köszi,hogy feltetted ezt a receptet. Én curry-s rizzsel tálaltam.

beja
Beja / beja Sun, 2010-10-10 13:28

Szia.
Szeretném kérdezni,hogy a reszelt sajtot,hogy-hogy nem az alufólia levétele után teszed rá?Csak kíváncsi vagyok,mert én más ételeknél így szoktam.De,ha ezt direkt így kell csinálni valamiért,kérlek írd meg.
Köszi.

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-10-04 12:21

Kedves Wendy, ez valóban egy csodás találkozás... pulykamell, sajt, tejszín, sonka, ananász... Nem gondolod, hogy ez merénylet, így ebédidő közeledtén? Nekem nagyon tetszik, a napokban elkészítem. Köszönettel, Edit.

880
pulykamell 50 dkg
ananász 1 db
finomliszt 3 evőkanál
sajt 15 dkg
napraforgó olaj 4 ek
vaj 5 dkg
sonka 20 dkg
habtejszín 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint