Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi bonbon különlegességek

Házi bonbon különlegességek
Házi bonbon különlegességek
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kissé időigényes, pepecselős édesség, de aki egyszer kipróbálja rájön, megéri! :)

hozzávalók / 4 adag

Karamellás-nugátos bonbonhoz:
  • jó minőségű tejcsokoládé
  • 2 szelet Mars csokoládé
  • 2 ek habtejszín

Kókuszos bonbonhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mindkét esetben gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét.
  2. A szilikon formákban ecsettel szétkenünk kb 1-1 teáskanálnyi olvasztott csokoládét, és 3-5 percre a fagyasztóba tesszük dermedni. Ezt a műveletet kétszer végezzük el, hogy kellő vastagságú legyen a bonbon "fala".
  3. Karamellás-nugátos töltelék: 2 ek tejszínt 2 Mars szelettel gőz fölött összeolvasztunk, majd hagyjuk kihűlni. Ezzel a hideg krémmel töltjük a bonbonokat.
  4. Kókuszos töltelék: 5 ek tejszínt 1 ek porcukorral gőz fölött összeforralunk, majd ehhez adjuk az 5 csapott ek kókuszreszeléket. Ezzel a hideg krémmel töltjük a bonbonokat.
  5. Amikor már a 2. réteg csoki is megszilárdult a bonbonformákban, kb 2/3 részig töltjük krémmel, majd újra visszatesszük a fagyasztóba 3-5 percre.
  6. Végül a bonbon lezárásképpen kb 1 teáskanálnyi olvasztott csokoládét kanalazunk a bonbonok (most még) tetejére, elsimítjuk, és mehet vissza fagyasztóba újabb 5 percre.
  7. Ha megdermedt az utolsó réteg csokoládé is, óvatosan kinyomkodjuk a formákból a bonbonokat. Meglepően könnyen kijönnek a formából.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 269
elküldve: 8
receptkönyvben: 219
elkészítve: 15/16
Facebookon megjelent: -

szakács

niki911125

Mióta szakács: 2013.03.12.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bonbon, kókuszos bonbon, karamellás bonbon, csokoládé bonbon

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timieniko
Timieniko Thu, 2015-12-10 22:26

Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy a karamelláshoz milyen tejcsokit érdemes használni? Már próbáltam elég sokfélével (Milka, Boci, Tibi), de végeredményben mind nagyon olvadékony lett, bár egyébként külsőleg szépek voltak, de az állaguk nem volt megfelelő.
Mi a trükk? Köszi!

amnescic
amnescic / amnescic Wed, 2015-02-04 20:37

Nekem sajnos a töltelék kevésnek bizonyult, én dupla adag töltelékkel töltöttem. De lehet, hogy az én formáim nagyobbak :). Egyébként hibátlan recept! Nagyon köszönöm, hogy feltöltötted :)

bbannamaria
Bbanna / bbannamaria Tue, 2013-12-17 20:48

Szia! Annyit szeretnék kérdezni,hogy kb hány darab bon-bon jön ki egy adagból?
Ajándékba szeretném készíteni,és ezért érdekelne,hogy mennyi az a 4 adag. Köszönöm.

árvaniki
niki911125 / árvaniki Wed, 2013-12-18 18:30

Szia!
2-2 tábla csokoládéból csináltam mind a kétfélét és kb 30-30 darab bonbon lett mindkét ízesítésből.

bbannamaria
Bbanna / bbannamaria Fri, 2013-12-20 11:06

Szia! Nagyon köszönöm a válaszodat,én valószínű csak a kókuszosat fogom elkészíteni,de ki tudja,ha nagyon belelendülök lehet,hogy mindkettőt. :) Már nagyon izgulok.
Kellemes Ünnepeket kívánok!

Kindraa
Kindraa Wed, 2013-12-11 15:58

Szia Niki,

Temperálás nélkül is ilyen szép bonbon sikerült? Csak felolvasztottad és belekented a formába? Mert akkor nem vacakolok a hőmérőzéssel...
Előre is Köszönöm :)

árvaniki
niki911125 / árvaniki Wed, 2013-12-11 21:37

Igen igen :)
Utána olvastam én is, hogy hogyan is csinálják a nagyok, de túl macerásnak tűnt a hőmérőzéses módszer, úgyhogy egy próbát megér alapon csak sima főz fölött olvasztott csokoládéval próbálkoztam és szépek lettek :)