Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi cannelloni rikottás laskagombával

Házi cannelloni rikottás laskagombával
Házi cannelloni rikottás laskagombával
90 perc / előkészület: 50 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A laskagombával történt első találkozásom eredménye ez a recept. Párom hozott egy szatyor gombát, ami bizony első ránézésre nem volt túl bizalomgerjesztő, de úgy gondoltam, hogy egy jól bevált cannelloniba bújtatva nem nyúlhatok nagyon mellé. Jól gondoltam, igazán kellemes ízélményben volt végül részem! :)


hozzávalók / 3 adag

A besamelmártáshoz

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Kb 14-16 db lesz belőle.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 20 dkg lisztből és a 2 tojásból tésztát gyúrunk, félretesszük pihenni.
  2. Közben a töltelékhez a pórét karikákra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, a citromhéjat, petrezselymet, sózuk, borsozzuk végül pedig az egészet összepároljuk. Hagyjuk picit hűlni, ezután keverjük csak hozzá a ricottát.
  3. A besamelhez a 2 ek olívaolajon megpirítjuk a 2 ek lisztet, majd állandó kevergetés mellett felöntjük a tejjel, és felfőzzük. Petrezselyemmel ízesítjük.
  4. A tésztánkat kinyújtjuk (ehhez azért érdemes gépet használni - személy szerint a nem mai gyerek Marcato Atlas tésztagépemet hívtam segítségül) & kb. 12 cmx10 cm-es négyszögekké vagdaljuk.
  5. A tölteléket egyenlő arányban, hosszában a tészták felső harmadára helyezzük, majd egyesével henger alakúra feltekerjük őket.
  6. Egy tűzálló tálat (lehetőleg kb. akkor legyen, amit kitöltenek a cannellonik!) vajjal kikenünk, beleöntünk egy keveset (kb. 1/3-át) a besamelből úgy, hogy a tál alján mindenhol legyen mártás, majd szép sorban ráfektetjük a töltött tésztákat. Végül ráöntjük a maradék besamelt, & meglocsoljuk a tejszínnel. Ha minden jól ment, akkor a mártás éppen ellepi a tésztákat.
  7. Forró sütőben kb. 30 percig sütjük, ekkor rászórjuk a reszelt sajtot, és további kb. 10 percre visszarakjuk, amíg a sajt megpirul.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 568
elküldve: 4
receptkönyvben: 271
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

TkT

Mióta szakács: 2011.02.11.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

laskagombás-ricottás cannelloni besamellel, besamel-mártásban sült gombás töltött tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

852
ementáli sajt 10 dkg
főzőtejszín 1 dl
tej 4 dl
olívaolaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
laskagomba 30 dkg
póréhagyma 5 dkg
ricotta 25 dkg
olívaolaj 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
citromhéj 1 kk