Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi csirkemájkrém Ízhuszártól

Házi csirkemájkrém Ízhuszártól
Házi csirkemájkrém Ízhuszártól
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és olcsó recept, amivel könnyedén kiválthatjuk a bolti, előre csomagolt májkrémeket, és biztosan tudjuk, hogy mi kerül bele. Akár kevés fehérborral és csípős mustárral is megbolondíthatjuk. Még tovább eláll, ha a tetejére kevés olvasztott libazsírt öntünk!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított hagymát szeletekre vágjuk, és a libazsíron megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, reszelt fokhagymával és majorannával ízesítjük, majd készre sütjük.
  3. Ha a máj már jól átsült (és belül már nem rózsaszín), akkor hagyjuk kicsit hűlni, majd késes betétű robotgépbe tesszük.
  4. A májhoz adjuk a vajat és a mustárt, majd összepépesítjük.
  5. A kész májpástétomot kis tálkákba töltjük, és hűtőben tároljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 381
elküldve: 28
receptkönyvben: 826
elkészítve: 49/51
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

májpástétom, csirkemájas, májkrém csirkemájból

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tanti
tanti Tue, 2015-07-28 07:11

Kedvenc uzsonna krémünk:) egyszerre sokat csinálok, beüvegelem és dunsztolom. Hetekig eláll és a hűtőben sem foglalja a helyet. A massza tetejét olvasztott libazsirral vagy vajjal légtelenítem. Disznóvágáskor hasonlóan készítem a sertésmájkrémet, üvegbe, dunsztba, mert üveg mindig sokkal több van, mint bél:)

nyuszimama25
nyuszimama25 Sat, 2014-10-18 04:00

Elkészítettem (mustár nélkül). Nagyon finom lett. Még soha nem készítettem házi májkrémet, de boltit biztosan nem veszek többet. Köszönöm ezt a jó receptet. :) :)

szaboklarikosd
szaboklarikosd Fri, 2014-05-30 08:25

Ez egy kitűnő recept, én is szoktam csinálni, csak a mustár új benne. Próba! Egyébként egy hétig biztosan eláll, hosszabb időről nem tudok beszámolni! Elfogyott!

Cucomine
Cucomine Fri, 2013-07-26 21:51

Köszönöm a választ! A máj nem a család kedvence, de a májkrémet meg szoktuk enni. Mostanában viszont próbálok odafigyelni az egészségesebb étkezésre és elolvastam egy sertésmájkrém dobozán lévő összetételt. Hát arra jutottam, hogy inkább magam készítek. A recepted nagyon szimpatikus, de nincsenek tapasztalataim a máj terén.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Fri, 2013-07-26 09:38

Én már évek óta nem veszek boltban májkrémet. A koreográfiám a következő: a resztelt májból nagyobb adagot készítek, mint amennyi elfogy ebédre. Ebéd után (mikor még langyos) jön hozzá a vaj + mustár és botmixerrel egyneműsítem. Csavaros tetejű üvegtálkában megy a hűtőbe. Májat sosem tárolok műanyagban. Ha délben ízlett, akkor esténként sem lesz kisebb a siker. Üdv: Éva

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Fri, 2013-07-26 09:17

Kedves Cucomine!

A máj sajnos elég romlandó, és mivel nincsen benne semmilyen tartósítószer, ezért maximum 2-3 napig. Amennyiben libazsírt teszel a tetejére és így teszed be a hűtőbe, úgy hosszabb ideig, akár több, mint egy hétig is eláll!

ízHUSZÁR

180
vöröshagyma 1 nagy db
csirkemáj 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
libazsír 3 ek
vaj 5 dkg
mustár 1 ek