Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi csokoládé Glaser konyhájából

Házi csokoládé Glaser konyhájából
Házi csokoládé Glaser konyhájából
16 perc / előkészület: 10 perc főzés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csokoládét készíthetjük különböző ízesítőkkel: mazsola, durvára vágott, pörkölt dió vagy mogyoró, szitált babkávé, narancshéj, rumaroma stb.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejport és a kakaót külön-külön átszitáljuk.
  2. A cukrot a vízzel felfőzzük. Forrástól számítva 3 percig főzzük, majd kanalanként hozzákeverjük a kakaót, és további 3 percig főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, hozzákavarjuk a vajat, majd apránként hozzádolgozzuk a tejport. Kavarjuk, míg hűlni kezd.
  4. Kevés vajjal kikent tepsibe öntjük. Amikor kissé megkeményedik, darabokra vágjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 52 209
elküldve: 5
receptkönyvben: 169
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csoki, csokoládé házilag, tejporos csoki

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szlovi01
Szlovi / szlovi01 Tue, 2017-12-12 10:35

Kedves Glaser!
Tegnap megcsináltam a csokit,de nekem a tejpor teljesen becsomósodott és most 1-2 mm-es göbök vannak benne. Kétszer is megcsináltam és mind a kétszer ilyen lett. Tudok még ezzel kezdeni valamit? Köszönöm!

glaser
Glaser / glaser Tue, 2017-12-12 15:18

Kedves Szlovi!
Nagyon sajnalom, hogy a csokolade csomos lett. A tejport atszitalva kell aprankent a sziruphoz keverni. Megtörtenhet, hogy par csomo marad, ha nem zavar ugy is finom, vagy megprobalhatod bot mixerrel vagy kezi mixerrel csomomentesre dolgozni a meg meleg masszat.
Üdvözlettel. Maria

glaser
Glaser / glaser Mon, 2017-02-27 16:26

Kedves Szilviánita!
Mivel nincsen tapasztalatom az édesítőszerek használatával, sajnos nem tudok neked segíteni.
Üdvözlettel: Mária

343
cukor 250 g
víz 100 ml
cukrozatlan kakaópor 50 g
tejpor 125 g
vaj 50 g