Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi dödölle tejföllel, baconchips-szel

Házi dödölle tejföllel, baconchips-szel
Házi dödölle tejföllel, baconchips-szel
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dödölle, gánica, cinke...
Rengeteg elnevezés, megannyi elkészítési mód, de a liszt, a krumpli és a pirított hagyma egyikből sem hiányozhat!
Mi pirított baconchips-szel dobtuk fel ezt a méltán híres, tájjellegű ételt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, kockázzuk, majd egy lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje, sózzuk, és félpuhára főzzük.
  2. Egy krumplinyomó vagy villa segítségével a vízben összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a baconszeleteket, letakarjuk egy másik sütőpapírral, majd egy másik tepsivel jól lenyomkodjuk, és 160 fokon 15-20 percig sütjük.
  4. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. A burgonyás masszából evőkanál méretű galuskákat gyúrunk, és a hagymás zsíron néhány perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Tejföllel és baconchips-szel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 23 561
elküldve: 1
receptkönyvben: 137
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

dödölle, gánica, cinke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

435
burgonya 50 dkg
0 ízlés szerint
finomliszt 150 g
bacon 3 szelet
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 db
tejföl 200 g
víz 5 dl