Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi ételízesítő Borsmentalevél konyhájából

Házi ételízesítő Borsmentalevél konyhájából
Házi ételízesítő Borsmentalevél konyhájából
80 perc / előkészület: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén nagy kedvet kaptam a házilag elkészített fűszerekhez, mert egyre kevésbé szívesen veszem meg, amit az üzletekben árulnak. A kertben megterem minden, csak zellert és karalábét kellett vennem, minden más volt hozzá. Fokhagymát én nem tettem bele, mert az nem illik sok olyan ételbe, amibe én használni fogom az ételízesítőt. Már amikor készítettem is annyira gusztusos, illatos és színes volt, hogy ebből csak jó sülhet ki...

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, majd alaposan megmossuk.
  2. Darálógépbe tesszük, ledaráljuk.
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a sóval.
  4. Majd az előre kimosott, mikróban sterilizált üvegekbe töltjük, lenyomkodjuk, fóliával lezárjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 745
elküldve: 3
receptkönyvben: 120
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: befőtt, kompót, télire

egyéb elnevezések

ételízesítő, házi ételízesítő

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nika26
nika26 Thu, 2012-08-30 18:30

Nagyon jol hangzik, de az èn kérdésem is az,hogy hogyan kell tàrolni.

kiralykata
Borsmentalevél / kiralykata Fri, 2012-08-31 13:52

Szerintem lehetőleg hűvös, sötét helyen, felbontás után pedig hűtőben. Sóval van tartósítva, biztosan eláll pár évig is.

nagyad
nagyad Thu, 2012-08-30 12:52

Ez nagyon jó ötlet, az ízfokozóktól én sem vagyok elragadtatva. Meddig áll ez el?

kiralykata
Borsmentalevél / kiralykata Fri, 2012-08-31 13:54

Szerintem bármennyi ideig, a só tartósít, de igazából most készítettem először. A paprikakrém, amit évek óta készítek évekig is eláll.

138
sárgarépa 15 db
fehérrépa 10 db
karalábé 2 db
zeller 4 kis db
tv paprika 4 db
vöröshagyma 5 közepes fej
lila hagyma 3 közepes fej
60 dkg