Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi ételízesítő sanila konyhájából

Házi ételízesítő sanila konyhájából
Házi ételízesítő sanila konyhájából
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom íze lesz tőle az ételnek! Olcsóbb, mint a boltban kapható ételízesítő, és sokkal finomabb! Ebből a mennyiségből 370 ml üveggel mérve 10 üveggel lett. A lestyán helyettesíthető szárítottal is. 

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk.
  2. Az összes zöldséget aprítógéppel összeaprítjuk, a petrezselymet és a zellerzöldet is (húsdarálóval is le lehet darálni).
  3. Hozzáöntjük a leaprított zöldségekhez az 1 kg sót. Levet enged, miközben üvegekbe töltjük kinyomjuk belőle a levét. 
  4. Az üvegekbe jól belenyomkodjuk, majd ráöntünk egy kis olajat a tetejére, ez lezárja légmentesen a zöldséget, majd rátesszük az üveg tetejét, aztán mehet a polcra.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 027
elküldve: 18
receptkönyvben: 274
elkészítve: 22/33
Facebookon megjelent: -

szakács

sanila

Mióta szakács: 2012.05.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: télire, kompót, befőtt

egyéb elnevezések

házi ételízesítő, vegeta házilag, ételízesítő kerti zöldségekből

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sun, 2016-02-14 11:02

A fennti receptre egy unalmas vasárnap délután akadtam.Elolvasván a leírást valamint a hozzászólásokat, kedvet kaptam s el is vonultam a konyhába.Répát,zöldséget kevés karfiolt,néhány papriát meg egy csomó petrezselymet és egy kis fej vöröshagymát aprítottam le a géppel.Pont egy kiló lett.Belekevertem 33dkg sót majd az utasításnak megfelelően becsekkoltam a kamrába.Nagy ünnepkor ezt a fűszert használom a leves ízesítésére.Azért csak ilyenkor mert nagyon finom de keveset készítettem.Na majd jövőre.Egyébként a felbontott üvegben pihenő egyveleg hűtőben sokáig eláll(-na).Azt hiszem jövőre különböző ételekhez különböző fűszerkeveréket készítek majd.Mert a saját Vegetámnak nincs párja!Köszönhetően Neked!

rfeher
rfeher Sun, 2014-09-07 18:38

Meg egy kerdes! Ti jodos vagy sima soval keveritek? Szinte alig van jodtalan so.

rfeher
rfeher Sun, 2014-09-07 10:02

Sziasztok! A mult evben elkeszitettem, nagyon jo! Egeszen idaig tartott ki. Felbontas utan hutoben kell tarolni. Nagyon koszi, most allok neki az ujabb adagnak!

Babee5
Babee5 Mon, 2014-06-30 11:06

Kedves Sanila, az apritógép helyett lehet mondjuk turmixgépet használni? nagyon szeretném megcsinálni a vegetát :)

sanila
sanila / sanila Tue, 2014-07-01 12:53

Kedves Babee5! A turmixgép az nem jó mert pépesít! próbáld akkor húsdarálón. Azzal kicsit durvább lesz de úgy is jó. Anyukám azzal szokta.

nyilas1980
nyilas1980 Thu, 2014-05-29 20:32

Ma elkészítettem az én kis ételízesítő adagomat :) Szenzációs illata és kinézete van, alig várom, hogy kipróbáljam.
Nekem nagyon sok levet engedett, miután belekevertem a sót, így még pótoltam 1/4 kg-al. Épp ma vettem egy aprító gépet, kicsit meg is szenvedtem vele, mert a vörös hagymát, és a paprikát, lehetetlen volt vele aprítani, csak húsdarálón működött a dolog. De megoldottam! ;)

sanila
sanila / sanila Tue, 2014-07-01 12:56

Kedves Nyilas1980! Nekem is levet enged de ki nyomkodom belőle. Örülök, hogy sikerült. Húsdarálón is teljesen jól működik, úgy durvább lesz, de ugyanúgy felhasználható.

vera69
vera69 Wed, 2013-11-06 06:43

Köszi a receptet! Jól sikerült. A változtatásom csak annyi volt, hogy a karfiol helyett 4-5 kelbimbót dobtam bele. A hagyományos sót nem tudok használni, tengeri sót nem mertem beletenni. Ekkor jött az ötlet: sütőben, sütőpapíron, vékonyan terítve megszárítottam (100 fokon, légkeveréssel, többszöri mozgatással). Legközelebb nyáron a napon próbálkozom. :)

wagnei
wagnei Tue, 2013-06-04 14:14

A sót nem szabad sajnálni és akkor nem fog penészedni! Felbontás után hűtőben kell tárolni!

wagnei
wagnei Tue, 2013-06-04 14:12

Ez a recept nagyon finom ! most fogyott el az utolsó üveg ,az olajat kihagytam és a só mennyiségét kicsit megnöveltem ! Felbontás után hűtőben tároltam ! kösz a receptet ! Isteni finom. Alig várom, hogy ebben az évben megismételhessem.

sziszi01
sziszi01 Mon, 2013-01-28 21:22

Szia! köszi a választ! csak az penészedik amit felbontottam:-( a többihez teszek még sót!
egyébként nagyon jó recept,az idén is fogok ilyet csinálni! :-)
Sziszi

sziszi01
sziszi01 Sun, 2013-01-27 17:46

Szia!
A ősszel elkészítettem az ételízesítőt, kicsit kevesebb mennyiséggel,így nekem csak 3 üveg lett, nagyon jó.
Eddig 1üveget kezdtem meg, de felbontás után - hűtőben tárolom- elkezd penészedni, habár a tetején pótolom az olajat, lehet, hogy nem tettem bele elég sót? esetleg van ötleted mi lehet a probléma?
köszi előre
Sziszi

sanila
sanila / sanila Sun, 2013-01-27 18:04

Kedves Sziszi! Én nem tartom hűtőben. Amit felbontok azt igen! Olajat nem szoktam pótolni rá. Szerintem a só mennyiséggel lehet gond mert az tartósitja, el vonja belőle a vizet, nem lenne szabad penészednie. Ami még nem lett felbontva ès nincs baja tegyél még sót hozzá. Nem tudom mekkora mennyiségbol csinaltad de az osszmennyiseg 1/3 a kell hogy só legyen

kisakata
Terézke / kisakata Thu, 2012-08-30 12:35

Ez a sózott zöldség korlátlan ideig eláll. Gyerekkoromban Anyukám minden ősszel eltette, így télen egy levesbe 1-2 kanál belőle és kész volt. Mi hagymát nem tettünk bele, de biztosan így is jó. Most, hogy nézegetem, hogy ti csináljátok, én is kedvet kaptam hozzá.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-08-29 01:33

köszi. Tényleg, meddig áll el így? Némi só kéne bele, akkor tán tovább.
Köszönöm.:-O
A boltitól akkor is ezerrel jobb.
Éva-Anyóca

sanila
sanila / sanila Wed, 2012-08-29 10:03

Kedves Évi! Van benne só 1 kg kell ehhez a mennyiséghez. A só tartósítja, nem szabad megromlania. Nekem eddig nem romlott meg, nem volt rá ideje :D. :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-08-29 14:17

Kedves sanila!

Akkor rendben, ettől tényleg nem kell több, és igazad van, ha van és ilyen összetevőkből, valószínű, hogy itt sem fog ideje lenni megromlani.:-O
Szép napot és kellemes közelgő hétvégét kívánok, még nyárias lesz!
Éva-Anyóca

Moncsycsy
Moncsycsy Tue, 2012-08-28 21:33

Évek óta használom, a régi receptes lapcsokáin van ez a recept anyukámnak. Épp ma is porondon volt, a zöldésglevesemnek az istennek se volt íze, kicsit feltubóztam :)

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Tue, 2012-08-28 15:09

De egyébként por állagot is tudunk készíteni belőle.Elkészítjük leírás szerint,majd sütőben kiszárítjuk, ha összeállt,akkor kézimixerrel vagy robotgéppel porrá daráljuk.

sanila
sanila / sanila Wed, 2012-08-29 10:01

Köszönöm szépen! Még azt sem próbáltam, csak ezt a formáját, de megpróbálom úgy is, a tárolhatóság miatt biztos, hogy jobb!

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Tue, 2012-08-28 14:39

Sokkal jobb,mint a bolti kocka,semmit nem veszít a zamatából a fagyasztás miatt.És kevesebb helyet is foglal a fagyóban,mint a polcokon. Egyszerűen fantörpikus....:)

debmo
Debmo / debmo Tue, 2012-08-28 13:50

Nagyon tetszik az ötlet. Csak annyi kérdésem lenne, hogy a polcon meddig áll el? Nyilván a só azért tartósít, de meddig? Ez biztos sokkal jobb, mint a bolti hamisított vackok. Köszi az ötletet.

sanila
sanila / sanila Tue, 2012-08-28 14:02

Kedves Debmo! Nekem eddig még nem romlott meg. A só és az olaj tartósítja. Felbontás után hűtőben tartom. Mi nagyon szeretjük, és sokkal jobb mint a bolti. :D

305
sárgarépa 1 kg
fehérrépa 1 kg
vöröshagyma 1 kg
karfiol 1 kis fej
paprika 4 db
kápia paprika 3 db
fokhagyma 2 fej
zeller 4 közepes db
karalábé 3 közepes db
petrezselyem 3 csokor
zellerlevél 3 db
lestyán 1 csokor
100 dkg
napraforgó olaj 1 dl