Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi ferrero rocher

Házi ferrero rocher
Házi ferrero rocher
39 perc / előkészület: 30 perc sütés: 9 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Család egyik kedvence. Több külföldi oldalon nézelődtem receptek után, és azokból "gyúrtam" egy sajátot. Visszajelzés: jobb, mint a bolti. :)

hozzávalók / 4 adag

30 db golyóhoz

ajánlat

Ajándéknak is tökéletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegített sütőben a mogyorókat megpirítjuk. Majd egy konyharuha segítségével a héját ledörzsöljük. Félreteszünk kb. 30 kisebb szemet (érdemes többet is, hiszen attól függ, mekkora méretű golyókat készítünk).
  2. A késes aprítóba beletesszük a pirított mogyoró többi részét. Átdaráljuk annyira, hogy szemcsés maradjon. Kb. 12 dkg-t beleöntünk egy tálba (ez kell a töltelékbe), a hempergetéshez pedig félretesszük a maradékot.
  3. A nápolyit szintén átdaráljuk egy kicsit, és hozzáöntjük az aprított mogyoróhoz.
  4. A mogyorós-nápolyis keverékhez adjuk a nutellát, kézzel jól átgyúrjuk. Ha kevésnek ítéljük a mogyorót vagy a nápolyit még módosíthatunk rajta ízlésünk szerint. 
  5. Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1 órára.
  6. Mikor megdermedt, diónyi nagyságú golyókat formázunk, melyek közepébe 1 szem pörkölt mogyorót teszünk. Ha nagyon felmelegedne a massza, tegyük vissza a hűtőbe.
  7. Egyesével meghempergetjük a golyókat a félretett mogyoróban (már ebben az állapotban is fogyasztható).
  8. A tejcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és egy mártóvilla segítségével megmártogatjuk a golyókat. Egy rácsra téve hagyjuk lecsöpögni, majd tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládé.
  9. Végül bonboncsomagoló papírba csomagoljuk. További képek az elkészítésről itt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 48 156
elküldve: 22
receptkönyvben: 1 352
elkészítve: 18/41
Facebookon megjelent: 1

szakács

Emőke

Mióta szakács: 2012.01.07.
47 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bonbon, ferrero rocher, mogyorós csokigolyó

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bármit csak egyszerűt
Csenge / bármit csak egyszerűt Wed, 2016-01-20 12:50

Zseniális recept. Egyik ismerősöm kedvenc így karácsonyi ajándékként készítettem(fenyő formában papírra ragasztottam). Az íze fenomenális. A 40dkg mogyoróból nekem 1,5 adag is lett. Két féle változatot csináltam, amelyikben teljesen ledaráltam a mogyorót és a nápolyit (valamint jobb minőségű nápolyival csináltam) sokkal finomabb lett, de a másik adag is levett mindenkit a lábáról. Nekem a mogyorók héjtalanítása vette el a elgtöbb időt. Nem nehéz, csak hosszadalmas recept, de mindenképpen újra fogom csinálni különleges alkalmakra.
Esz szóval: Zseniális

fehkat
fehkat / fehkat Tue, 2012-02-21 20:48

Kedves Emőke!
Szívből gratulálok! Elképesztően finom, és tényleg, lehet szabadon beleszórni a hozzávalókat, ha kicsit hígabb a kelleténél. Szobahőmérsékleten nekem belül kicsit lágyabb, kívülről a csokoimáz stabilizálja. Ez így rendben van?

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Wed, 2012-02-22 09:29

Kedves Fehkat! Köszönöm! :) Igen szobahőmérsékleten eléggé felpuhul a massza, ezért is írtam, hogy ebben az esetben tegyük vissza a hűtőbe és várjunk kicsit hogy ismét megdermedjen, hogy be tudjuk csokizni. A csoki körbefogja, de mindenféleképpen érdemes hűtőben tárolni. :) Örülök, hogy ízlik!! üdv. Emőke

Bubbancs
Bubbancs / Bubbancs Sun, 2012-02-19 19:47

Kedves Emoke!

Hihetetlen, miket keszitessz, minden egyszeruen gyonyoru! Szeretek sajat keszitesu dolgokat ajandekozni a szeretteimnek, alig varom, hogy kiprobalhassam a receptjeidet :) A kerdesem az lenne, hol lehet ilyen szep csomagolopapirt beszerezni?
udv. Bubbancs

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Mon, 2012-02-20 06:44

Kedves Bubbancs! Nagyon szépen köszönöm! Remélem ízleni is fog! :) Kis tételben (50 db-os és csak piros) a desszertmesternél vettem, még karácsony előtt. Nem tudom, most kapható-e?! (www.desszertmester.hu) Nagy tételben (kb 1000 db, érdemes összeállni több emberrel :)) a Foodpack Kft-nél (http://www.food-pack.hu/uj/). Itt van többféle színben is. :) De jó a hobbiboltos színes csomagolópapír/alufólia is, csak azt neked kell vagdosni. :) üdv. Emőke

lu-lu
lu-lu Tue, 2012-02-14 20:34

Huha! Ilyen ugyesseget is reg olvastam mar!:)) Gratula neked, es termeszetesen en elmentettem:)) Varjuk a tovabbi fejlemenyeket!:)

hevike
Hevike / hevike Mon, 2012-02-13 15:43

Kedves Emőke! Most készítettem el, és ígéretemhez híven beszámolok róla! Nagyon- nagyon finom és dekoratív lett, már csak az utolsó simítások hiányoznak róla. (azért már kóstolni lehet :-) ) Holnap Valentin nap, és a páromat ezzel szeretném meglepni. Remélem neki is tetszeni fog, engem mindenképpen lenyűgözött! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Köszönöm még egyszer! Üdv: Hevike

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Mon, 2012-02-13 16:22

Kedves Hevike: :)) Köszönöm, hogy elkészítetted!! Nagyon örülök, hogy ízlik és hogy tetszik is! Biztos sikere lesz!! :) üdv. Emőke

Dius1987
Dius87 / Dius1987 Tue, 2012-02-07 18:53

Szia Emőke!
Az után szeretnék érdeklődni hogy mennyi ideig állnak el az így készített bonbonok. Válaszod előre is köszönöm.

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Tue, 2012-02-07 19:05

Kedves Dius1987: ez a ferrero sokáig eltartható, mert semmi romlandót nem tartalmaz. A tejszínes alapú bonbonokat lezárt dobozban, hűtőben max 2 hétig tárolom (ha megéri) :)

hevike
Hevike / hevike Fri, 2012-01-27 21:42

Húúú! Ez nem semmi! Gratulálok! Természetesen mentve. Remélem hamarosan lesz időm elkészíteni, és lenyűgözni a családomat. Csak így tovább! Várjuk a többi receptedet. Üdv: Hevike

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Sat, 2012-01-28 17:19

Hevike: köszönöm!! Igyekszem felrakosgatni a már jól bevált recepteket. :) Majd számolj be, hogy sikerült. :) üdv. Emőke

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Fri, 2012-01-27 19:56

Megnéztem a honlapodat is, mindent, egyszerűen csodálatos, hogy miket művelsz! :)

Én csak hobbibonbon-os vagyok, de szeretnék egyszer olyan szépségeket is csinálni, mint te :)

Addig is, ne tiltkold előttünk a recepteket :D

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Fri, 2012-01-27 21:30

candyqueen: de jó neved van!!! ;) Köszönöm szépen! Én is hobbibonbonos vagyok, csak picit belemélyedtem a polikarbonát formák használatába. :) Hozom a recepteket, szép sorban. :) üdv. Emőke

neni
neni Fri, 2012-01-27 16:54

Emőke!
Le a kalappal!! Ez gyönyörű és biztos nagyon finom. Gratulálok! A közeljövőben én is el fogom készíteni.

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Fri, 2012-01-27 21:28

neni: Nekünk nagyon ízlett! A töltelékkel és a mogyoróval lehet játszani, ki hogy szereti. :) Remélem ízleni fog! :)

1209
nápolyi 10 dkg
törökmogyoró 40 dkg
nutella 20 dkg
tejcsokoládé 15 dkg