Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi fonott kalács Jillek konyhájából

Házi fonott kalács Jillek konyhájából
Házi fonott kalács Jillek konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon jó pék barátomtól származik ez az egyszerű, de igen finom recept, melyet a saját magam ízléséhez igazítva töltöttem fel nektek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt keverjük el a langyos tejjel, és tegyük félre.
  2. Tegyük az összes alapanyagot egy keverőtálba, öntsük rá az élesztős tejet, majd az egészet gyúrjuk, dagasszuk alaposan össze. (Nem kell hozzá semmilyen gép, de ha van, azzal egyszerűbb.) Dagasszuk kézzel körülbelül 10-12 percig. 
  3. Tegyük a kész tésztát egy edénybe, és állítsuk a sütőnket 40 fok körüli hőmérsékletre, de ne legyen több 42 foknál, majd helyezzük a lábost a sütőbe, és hagyjuk kelni a tésztát 20-25 percig. 
  4. Ha a tészta kellően megkelt (akár a duplájára), gyúrjunk belőle henger alakú tésztákat, és fonjuk össze őket kedvünk szerint. Majd letakarva, szobahőmérsékleten hagyjuk kelni kb. 1 teljes órát
  5. Ha egy óra múlva a tészta szépen megkelt, tojássárgájával kenjük le a tetejét, majd helyezzük 190 fokos előmelegített sütőbe, és süssük kb. 15-20 percig. Amikor a teteje megbarnul, villával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült -e. Légkeveréses vagy alul-felül sütést használjunk. 
  6. A kész kalácsot fogyaszthatjuk nutellával, lekvárral, vajjal, de akár felvágottal és hagymával is (az utóbbi esetben több sót teszünk a tésztába, és kevesebb cukrot).
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 472
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jillek

Mióta szakács: 2013.04.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, Anyák napja
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kalács, fonott kalács, házi kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

666
finomliszt 0.5 kg
margarin 5 dkg
cukor 6 dkg
élesztő 3 dkg
tej 1.5 dl
50 g
tojás 1 db
víz 1 dl
tojás 1 db