Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi grissini olaszos hangulatú mártogatóssal

Házi grissini olaszos hangulatú mártogatóssal
Házi grissini olaszos hangulatú mártogatóssal
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mitől is lehet piszkosul meghízni? Hát ettől. Ó ez egy vékonyka kis rudacska, egy darabtól igazán nem dől össze a világ. Na még egyet, aztán befejezem. Na jó, még egy utolsó utánit, ez úgy is csak frissen jó. Már el is fogyott a fele. Aztán amikor kihűlt is jó az még, csak most már nem eszméletlenül, csak elképesztően. Szóval never ending story. A recept a blogon megtalálható.

hozzávalók / 4 adag

A grissinihez

A mártogatóshoz

ajánlat

Isteni gyors ebéd, vagy vendégváró étel lehet belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a mézzel és kevés liszttel összekeverjük, langyos vizet adunk hozzá és hagyjuk felfutni.
  2. A felfuttatott élesztőt összegyúrjuk a liszttel és annyi langyos vízzel, hogy ruganyos tésztát kapjunk, majd kelni hagyjuk. Amikor félig megkelt a tészta, újra összegyúrjuk, átdagasztjuk, és ezután folytatjuk a kelesztést.
  3. A megkelt tésztát megütögetjük, finoman újra összegyúrjuk, és kisebb darabokra vágjuk, amiből vékony grissini csíkokat nyújtunk. A kész tészta vastagsága kb. a kinyújtott duplája lesz. A tésztát ismét félretesszük pihenni úgy 30 percre.
  4. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, a megkelt grissinit a forró sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát néhány percig a nyitott ajtajú sütőben pihentetjük.
  5. Amíg a tészta sül elkészítjük a mártogatóst: A paradicsomot apróra vágjuk, a fenyőmagot megpirítjuk, és szintén felaprítjuk a bazsalikom levelekkel együtt, parmezánt reszelünk hozzá. Az egészet felengedjük olívaolajjal, és hagyjuk összeérni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 862
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Műkedvelő Hedonista

Mióta szakács: 2013.11.13.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

grissini, grissini paradicsomos mártogatóssal, sós rudacska olaszos mártogatóssal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

651
finomliszt 60 dkg
friss élesztő 2 dkg
méz 2 ek
paradicsom 2 közepes db
fenyőmag 2 teáskanál
parmezán sajt 3 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
olívaolaj 5 ml