Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi gulyáskrém csiganyuci konyhájából

Házi gulyáskrém csiganyuci konyhájából
Házi gulyáskrém csiganyuci konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gulyáskrém is elkészíthető házilag. Friss, tartósítószermentes ízesítő.

hozzávalók / 3 adag

  • 1 db nagyobb paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk fűszerpaprika
  • só, bors, őrölt kömény, őrölt majoránna ízlés szerint

ajánlat

Pörköltalapnak is tökéletes. Hűtőben akár egy hétig is eláll. Nagyobb mennyiségben, kicsit több olajat hozzáadva, jól lezárt üvegekben télire is eltehetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket és a hagymát felkockázzuk.
  2. A felkockázott zöldségeket, hagymát és a többi összetevőt turmixgépbe tesszük, és összepépesítjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 920
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: kompót, befőtt, télire

egyéb elnevezések

gulyáskrém házilag, házi paprikakrém, tartósítószermentes gulyáskrém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iby meszarosova
iby meszarosova Tue, 2013-06-25 09:13

nem szokod befozni, vagy steilizálni, hogy eláljon? vagy hutobe teszed?
koszonom a választ.

csiganyuci
csiganyuci / csiganyuci Tue, 2013-06-25 19:09

Kisebb mennyiséget hűtőben szoktam tárolni, egy-másfél hétig eláll. Ha el szeretnéd tenni nagyobb mennyiségben, sterilizált (kifőzött), jól záródó üvegekben el áll. Ebben az esetben ha megtöltötted az üvegeket önts a tetejére egy kis olajat hogy elfedje a krémet (ez fogja légmentesen zárni) és tárold sötét, hűvös helyen.

besi
besi Tue, 2013-06-25 08:56

Lementettem, köszi!! Előnyben részesítem a házilag elkészíthető ételízesítőket. Köszönöm, hogy bővítetted a repertoárt!:)