Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi hamburger buci

Házi hamburger buci
Házi hamburger buci
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobb buci a házi buci....

hozzávalók / 11 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálba öntjük, a lisztet, a vajat, az élesztőt, cukrot és a sót, a legvégén pedig hozzáadjuk a tejet. A tej ne legyen hideg, inkább szobahőmérsékletű vagy langyos.
  2. A hozzávalókat összedolgozzuk, míg egy igazán kemény tésztát nem kapunk belőle. A hozzávalókat beleönthetjük egy robotgépbe, aminek dagasztó karjai vannak, ezzel igen egyszerű a dagasztás.
  3. A tésztát hagyjuk legalább 30-40 percig kelni. Utána legalább 12-14 egyenlő darabra osztjuk, gombócokat formázunk belőle, és sütőpappírral bélelt tepsibe tesszük a gombócokat, ezután hagyjuk kelni újabb fél órát.
  4. A megkelt gombócokat megkenjük egy felvert tojással, és mielőtt a sütőbe helyeznénk őket, egy tűvel megszúrjuk a tetejét. Erre azért van szükségünk, hogy sülés közben ne keletkezzen légbuborék, és ne repedjen ki a bucik oldala.
  5. A bucikat kb. 10-15 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 152
össznézettség: 99 359
elküldve: 6
receptkönyvben: 144
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Otti

Mióta szakács: 2014.02.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: hamburger-buci
hasonló kategóriák: perec, pita, burek, édes leveles, croissant, briós, zsemle, bagel, buci, kifli

egyéb elnevezések

hamburger zsemle, házi buci hamburgerhez

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Northop
Northop Thu, 2019-05-16 19:01

Beletöltöttem a hozzávalókat a robotgépbe, mondjuk rá a z élesztőt elég nehéz volt átpéselni a szénkefe hűtőrácsán, de 2-3 perc munkával sikerült.. Éltem a gyanúperrel, hogy valami nem fog stimmelni, és ezért az ipari áram aljatába dugtam, ami 32A-el volt biztosítva. Bekapcsoltam a gépet, majd 2 perc múlva hatalmas villanás, és durranás.. a 32-es megszakító leoldot,, de megoldottam.. Áthidaltam a kismegszakítót, mivel a betáp 160A-es, és az elég masszív lesz. Nem kellett sokat várni, már lángolt is a robotgép, de a NKI biztosíték bírta. Akkor már kezdtem gyanakodni, hogy valami nem stimmel, mikor a betáp zsinórról is kezdett leolvadni a szigetelés..

Fogalmam sincs, hogy mi a probléma.. A leírás szerint beletöltöttem a robotgépbe a hozzávalókat, bár a lisz épp hogy belefért, az élesztő pedig...

Azt hiszem, inkább maradok a szerszámgépek elektronikáinak a javításánál. A főzés túl bonyolult nekem..

463
finomliszt 1 kg
vaj 10 dkg
friss élesztő 5 dkg
tej 4.2 dl
cukor 10 dkg
1 kávéskanál
tojás 1 db