Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi hamburger TraRita konyhájából

Házi hamburger TraRita konyhájából
Házi hamburger TraRita konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már hetek óta terveztem a készítését ennek a hambinak. Sajnos nem tudom, melyik oldalon bukkantam rá, elfelejtettem felírni. Nagyon finom, laktató :) A húst is kilenc részre osztottam, bár legközelebb dupla adagot készítek. Úgy összesült, mint a bolti.:) Nem volt mibe harapni.:)

hozzávalók / 4 adag

Zsemléhez:

  • 60 dkg liszt
  • 2 dl langyos tej
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 ek étolaj
  • 1 tk só
  • 2 ek cukor
  • 1 egész tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • tetejére tojás és szezámmag

Húshoz:

  • 50 dkg darált hús (sertés, marha, akár vegyesen is)
  • 1 tk mustár
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 kisebb reszelt hagyma
  • kb. 5 dkg reszelt sajt
  • só, bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús hozzávalóit jól összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára érni.
  2. Elkészítjük a tésztát: az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Ezután 9 egyenlő részre osztjuk, felgömbölyítjük, papírral bélelt tepsire rakjuk, és újra kelesztjük.
  4. Ha megkelt, óvatosan lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokos sütőben megsütjük.
  5. Kisütjük a húst is, vagy meggrillezzük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 33 625
elküldve: 9
receptkönyvben: 279
elkészítve: 20/23
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: grill
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hamburger, hamburger házilag, hamburger zsemle és húspogácsa házilag

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nacuska
Nacuska Sun, 2014-01-26 14:56

Elkészítettem végül. A hús tepsiben sütőpapíron is tökéletesen jó lett. Igaz jó sok lé kisült belőle, de nagyon jó lett. Viszont a buci teteje mire megbarnult az alja szinte megégett. A második adagot már csak 150 fokon csináltam, de úgy is. A belseje viszont nem volt olyan könnyed édeskés kalács szerű.Sőt picikét íztelen. Felülről viszont teljesen olyan, mint a Tiéd :) köszönöm

Nacuska
Nacuska Fri, 2014-01-24 13:38

készülök elkészíteni ezt a hamburgert. Szerinted tepsiben sütőpapíron megsüthetem a húst? mert ha nem lenne muszáj, nem sütném olajban, hogy ne legyen olajos. köszi előre is!

donciii
donciii Sat, 2013-08-24 11:26

Egyszerűen tökéletes. Köszönöm a receptet, isteni finom volt! :)

Bernadette8
Bernadette8 Wed, 2013-06-19 12:32

Félreértés ne essen,azért kételkedtem mert általában az ilyen jellegű ételeknél,nem jellemző az egyszerűség.De ez kivétel,azért is irtam:-)

Bernadette8
Bernadette8 Tue, 2013-06-18 11:53

Szia!!!Kicsit kételkedtem,de azért belevágtam.NEM bántam meg,tényleg úgy nézett ki mint a képen,és még finom is volt...:)A buci valami fantasztikus :):):)Gratula

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2013-06-18 19:00

A kételkedésed ellenére örülök a sikerednek :) Igen, finom a tészta is. akár egy sima zsemlének is tökéletes.
Üdv: Rita