Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi joghurtos spenót bulgurral

Házi joghurtos spenót bulgurral
Házi joghurtos spenót bulgurral
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi nyári, török étel, hidegen is fogyasztható.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Joghurttal nyakon öntve tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot alaposan megmossuk, és nem túl apróra felszeleteljük.
  2. A hagymát az olívaolajon a sűrített paradicsommal megfonnyasztjuk.
  3. A hagymához öntjük a felaprított spenótot, és 10-15 perc alatt megfonnyasztjuk, ezután tesszük bele az apróra vágott fokhagymát.
  4. A bulgurt megmossuk, és a spenóthoz adjuk, 1-2 percig tovább pirítjuk.
  5. Felöntjük a bulgur mennyiségénél háromszoros vízzel, és addig főzzük, amíg a bulgur megpuhul. Ha a bulgur sok vizet venne fel, még vízzel pótoljuk, sózzuk, borsozzuk fűszerezzük chilipehellyel.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 317
elküldve: 2
receptkönyvben: 177
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

klaukara

Mióta szakács: 2011.05.06.
27 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenót bulgurral, joghurtos spenót, spenótfőzelék görög joghurttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

304
spenót 80 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
olívaolaj 2 ek
sűrített paradicsom 1 ek
fokhagyma 4 gerezd
bulgur 0.5 bögre
görög joghurt 2 dl
chilipehely 1 kávéskanál
víz 3.5 dl