Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kenőmájas

Házi kenőmájas
Házi kenőmájas
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos a boltban kapható májasok között mindig vadászni kell az olyat, ami májat tartalmaz. :S Gondoltam miért is ne készíthetnénk el itthon??? :D Az eredmény magáért beszél!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és a felszeletelt fokhagymával együtt olajon megdinszteljük. A májat felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához, ízesítés nélkül megsütjük. A végén egy pici vizet adunk hozzá. Tényleg nem kell sok, talán egy deci sem.
  2. Ha a máj megfőtt, egy magas falú tálba tesszük, és leturmixoljuk. Ezután jöhet az ízesítés, aminek csak a képzelet szabhat határt. Én sót, borsot, majorannát, kakukkfüvet adok hozzá, és mivel nálunk mindennek egy kicsit csípnie kell, így cayenne borsot is. :)
  3. Ha kihűlt, már fogyasztható is. :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 74 771
elküldve: 4
receptkönyvben: 128
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Milike

Mióta szakács: 2014.01.30.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kenőmájas, kenőmájas sertésből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

184
sertésmáj 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl