Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kenyér Daniella konyhájából

Házi kenyér Daniella konyhájából
Házi kenyér Daniella konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik pék által készített kenyér sem olyan, mint a házilag készített. Nincs szebb annál, mikor az egész házat elönti a friss kenyér illata... :)

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy magasabb pohárba vagy csészébe öntjük a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzákeverjük a cukrot. Hagyjuk állni kb. 15 percig, míg felfut az élesztő
  2. A felfutott élesztőt egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a sót, olajat, összekeverjük, és még 2-3 percig állni hagyjuk.
  3. Belekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet és a kukoricalisztet. Fehér lisztből annyit adunk hozzá, hogy szép puha tésztát kapjunk, amely nem ragad. Jól átgyúrjuk. Minél több időt szentelünk a tészta kidolgozására, annál finomabb állaga lesz a kenyérnek. Mikor befejeztük, letakarjuk, és 1 jó órát állni hagyjuk meleg helyen, hogy a tészta megduplázza méretét.
  4. Amikor a tészta megkelt, újra átgyúrjuk, és kenyérformába vagy tepsibe tesszük, melybe előzőleg sütőpapírt tettünk. Újra letakarjuk, és pihentetjük, míg a sütő bemelegszik. 220 fokra melegítjük a sütőt.
  5. Amikor bemelegedett a sütő, kicsit megspricceljük vízzel a kenyeret, és betesszük sülni. Amint betettük a kenyeret, levesszük a hőfokot 190-re, és így 1 órán át sütjük.
  6. Miután kivettük a kisült kenyeret, újra megspricceljük vízzel, letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 951
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Daniella

Mióta szakács: 2013.02.18.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

fehér kenyér, kenyér házilag

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2014-07-13 11:42

Hány g élesztőre gondolsz?

430
friss élesztő 50 g
víz 250 ml
cukor 1 ek
2 kk
napraforgó olaj 5 ek
teljes kiőrlésű liszt 350 g
finomliszt 1 evőkanál
kukoricaliszt 1 evőkanál