Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kenyér, élesztő nélkül

Házi kenyér, élesztő nélkül
Házi kenyér, élesztő nélkül
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Üres polcokkal szemezel a pékségben?
Pont előtted kapták le az utolsó élesztőt a boltban?

Na, akkor ez a gyors recept pont Neked készült!
Se élesztő, se kovász, mindössze 5 alapanyagra és kevesebb mint 1 órára van szükséged ahhoz, hogy friss, ropogós kenyér legyen az asztalon!
Igen, lehetséges!

#házimenza

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A hideg tejbe öntjük az ecetet, elkeverjük, és negyed órára félretesszük.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd elkeverjük.
  3. Mehet a lisztes keverékbe az ecetes tej, gyorsan összedolgozzuk a tésztát, és lisztezett felületre dobjuk.
  4. Átgyúrjuk a tésztát úgy, hogy figyelembe vesszük, hogy a szódabikarbóna az ecetes tejjel néhány perc alatt reakcióba lép. Minél hamarabb kerül a tészta a sütőbe, annál levegősebb lesz a végeredmény.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztát, lenyomkodjuk, egy késsel átlósan bemetsszük, és mehet is a sütőbe kb. 25 percre.
  6. Legalább fél órát pihentessük szeletelés előtt!
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 107 691
elküldve: 20
receptkönyvben: 523
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Réthly Dávid

Mióta szakács: 2017.03.21.
23 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

szódás kenyér, ír parasztkenyér

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Risi13
Risi / Risi13 Sat, 2020-04-18 15:02

Kedves Dávid!
Elkészítettem... nagyon-nagyon finom és gyors! Köszönöm a receptet! Igaz 20%-os ecetem volt itthon, így kevesebbet tettem bele, mint 1 evőkanál, gondolom 10%-os a receptben lévő, bár nincs megjelölve.... és 20 dkg teljes kiőrlésű- és 35 dkg finomlisztből készítettem. Egy kis vajjal, házi lekvárral tökéletes volt. :) Köszönöm még 1x. Ja és még a fagyasztóba is jutott, próbaként... ;)

patasicshajnalka85
patasicshajnalka85 Tue, 2020-03-31 17:40

Nekem sokkal hígabb lett a tésztája, valószínűleg az arányokat elrontottam picit, de szerinem nagyon finom és kb 3 napig puha marad. Karantén idejére tökéletes...;)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2020-03-25 03:31

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2020.03.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Viola13
Viola13 Mon, 2020-03-23 13:29

Mecsináltam, de nem ízlik :( Nagyon érződik a szódabikarbóna íze.

376
tej 4.5 dl
ecet 1 ek
finomliszt 550 g
szódabikarbóna 1.5 tk
1.5 tk