Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi készítésű gnocchi cukkinivel

Házi készítésű gnocchi cukkinivel
Házi készítésű gnocchi cukkinivel
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran kapom magam azon, hogy valahol hátul az agyamban egy másik síkon ételreceptek születnek, miközben teljesen mással foglalatoskodok. Addig-addig járják át az agytekervényeimet, míg végül felül nem kerekednek, és el kell őket készíteni :) Számomra édes e receptek győzedelmeskedése, hiszen nagyon szívesen töltöm az időt ételek készítésével. A főzéstől én megnyugszom... hát még a végeredményétől.....:) Így született a cukkinimártásos gnocchi is:)

hozzávalók / 2 adag

A gnocchikhoz

A cukkinis mártáshoz

ajánlat

Bármilyen mártással kínálhatjuk a gnocchit pl.: sajtossal, paradicsomossal, zöldségessel, húsossal, halassal, zöldfűszeressel stb...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinis mártáshoz a feldarabolt zöldhagymát és a csíkokra vágott sonkát áthevítjük az olívaolajon.
  2. Hozzáadjuk a felcsíkozott cukkinit és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és pároljuk, hogy a leve elfőjön.
  3. Reszelünk rá parmezán sajtot, és rákanalazzuk a krémes túrót. Keverünk rajta néhányat és levesszük a tűzről.
  4. A gnocchihoz a hámozott főtt, tört burgonyát, a sót és a lisztet összedolgozzuk
  5. 2 cm átmérőjű rudakká sodorjuk, és 3 cm-es darabokra vágjuk, villával becsíkozzuk, és bő, sós forró vízben kifőzzük.
  6. Amikor elkészülnek, a víz felszínére jönnek a gnocchik. Szűrőkanál segítségével kivesszük a vízből.
  7. Tálalhatjuk úgy is, hogy a mártásba keverjüka gnocchikat, tányérra halmozzuk, és megszórjuk parmezán sajttal, vagy a sima gnocchikat rakjuk tányérra, rámerítjük a mártást és megszórjuk parmezánnal, ízlés szerint aprított zöldfűszerrel.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 498
elküldve: 4
receptkönyvben: 329
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

házi gnocchi cukkinimártással, cukkinis gnocchi, krumplinudli cukkinivel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-09-05 02:01

Nagyon tetszett a story! A recept is jó, köszönöm, ûdv, Torma :)

NorcsaBaba
NorcsaBaba Tue, 2013-04-30 16:52

Érdeklődni szeretnék, hogy ebből mind a három kell bele?vagy elég az egyik?
mascarpone / tejföl / krémes túró

Köszönöm a választ előre is!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2011-01-20 16:57

Szofika! Ez a burgonyától is függhet. Én nem tettem bele tojást, de ha biztosra akarsz menni inkább tegyél 1 tojást a hozzávalókhoz. (Mint ahogy fent is írtam, ez lágyabb tészta mint a nudli, ezzel számolni kell:)

giuditta25
Szofika / giuditta25 Thu, 2011-01-20 15:22

Kedves Tündér!
Most készülök először házilag gnocchit készíteni, eddig mindig készen vettem.Nem kell bele tojás egyáltalán vagy valami folyadék?Össze fog állni? Üdv:Szofika

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Wed, 2010-08-04 13:21

Kedves Mária! Örülök, hogy elnyerte tetszésedet a gnocchi:) (A tészta kissé puha lesz, mivel kevés a liszt benne, kicsit óvatosabban kell vele bánni mint a nudlival, annál kicsit lágyabb...)

650
burgonya 50 dkg
finomliszt 5 evőkanál
0 ízlés szerint
cukkini 1 kis db
sonka 10 dkg
zöldhagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
parmezán sajt 5 dkg
mascarpone 5 dkg
zöldfűszer 0 ízlés szerint