Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi ketchup - legalábbis mi akként használjuk

Házi ketchup - legalábbis mi akként használjuk
Házi ketchup - legalábbis mi akként használjuk
270 perc / előkészület: 30 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vannak ételek, amikhez azért csak finom lenne a ketchup, de a boltban kaphatók összetételei sajnos nem túl szimpatikusak, megbízhatóak, így a házi készítéshez folyamodtunk itt is.
Az elkészítés maga igazán "kezdetleges". A modern konyhai kütyükkel bírók azért jelentősen megkönnyíthetik életük, mint ahogy én passzírozgattam a szűrőn át... De hát itt és most ilyen lehetőségeim voltak :o)
Hűtőben eláll egy darabig, de azért még így sem beszélhetünk több hétről. Talán szerencse, hogy nem is kell olyan soká unatkoznia odabent :o)
Ebből a mennyiségből nekem két üvegcsényi lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ketchup-imádóknak mindenhez :o)

Boltban vásárolt hámozott, aprított paradicsomból sokkal hamarabb elkészül.

Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket!

Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot megmossuk, meghámozzuk, és aprítva a melegített olívaolajra dobjuk.
  2. Kb. fél órányi rotyogtatás után - amikor már nagyon sok levet eresztett - átturmixoljuk az egészet, majd visszahelyezzük a tűzre az oregánóval, sóval, borssal, mézzel, valamint 15 db összetépkedett bazsalikomlevéllel.
  3. Úgy egy újabb óra eltelte után átpasszírozzuka szűrőn, hogy a magok, a levelek kimaradjanak és így tesszük vissza a tűzre. Immáron már csak 5 bazsalikomlevelet dobunk bele (ezek már végleg benne is maradnak) és amennyiben az ízlelgetés szerint szükséges, utánédesítjük, fűszerezzük.
  4. Ezek után már csak hagyjuk besűrűsödni - időnként azért megkavargatva nehogy lekapjon. Nos, ez eltart egy ideig. A kezdeti meglevesedése után kevesebb, mint harmadára sűrűsödik, ekkor már igazán tetszetős mindene.


  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 305
elküldve: 2
receptkönyvben: 232
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Flikflak

Mióta szakács: 2010.06.02.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret

egyéb elnevezések

ketchup házilag

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bAbszalma
bAbszalma / bAbszalma Thu, 2010-10-14 15:08

Tyűűű,imádom a ketchup-ot, háziban is gondolkodom, de akkora edényem nincs, hogy ne fröcsögje össze az egész konyhát (helyhiány miatt minden négyzetcentit felhasználunk)...lehet megpróbálom fél adaggal, hátha... Köszi a receptet!!bAbszalma

flikflak
Flikflak / flikflak Thu, 2010-10-14 20:07

Szia Babszalma :o)
Mosolyogtam, mikor írtad, hogy akkora edényed nincs... Mert nekem két lábosom van, két serpenyőm, s egy edényem a sütőbe. Slussz :o))) Hát, három főre még tudok főzni, de négynél már trükközni kell ;o)) Szóval, szerintem Neked is belefér majd az edényedbe. Az elején, amíg nagyon fröcsög, akkor résnyire nyitva hagyod (fakanállal), aztán úgyis kisebb lángon folytatod majd, hogy szépen besűrűsödjön, elpárolódjon a leve - ekkor pedig már nem fröcsög. Szóval, mindent bele!! No, ez a ketchup nálunk is nagyon gyorsan elfogyott.
Remélem Te is szeretni fogod!
flikflak

343
paradicsom 3 kg
oregánó 1 kk
bazsalikom 20 levél
méz 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl