Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kifli 4. - régimódi

Házi kifli 4. - régimódi
Házi kifli 4. - régimódi
15 perc / sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (128)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámék utcájában régen volt egy nagy-nagy pékség, vagy csak én voltam pici, és nagyra emlékszem... Mindig ínycsiklandó illat volt az egész utcában, mikor sütötték a kenyereket, kifliket. Nagyapám reggelente onnan hozott kiflit, mikor náluk nyaraltunk, ami annyira finom volt, hogy csak vajat és teát kértünk hozzá. Szegény Nagymamám minden reggel próbálkozott egy kis felvágottat, sajtot is belénk diktálni, mert  "a fejlődő szervezetnek kell a fehérje", de nem voltunk hajlandók ezt a finom kifli ízt semmivel sem elrontani.
Sajnos ez a pékség azóta már bezárt, én is felnőttem, de azóta keresgéltem, hogy lehet-e még valahol ilyen finom kiflit kapni. Aztán előbb-utóbb elkezdtem keresgélni kifli receptek után, így akadtam rá erre a receptre, aminek a bevezetésében gyermekkort idéző ízeket emlegettek. Ki kellett próbálnom! És tényleg! Majdnem ugyanaz az íze. Azóta is tökéletesítgetem, hátha egyszer pont ugyanolyan lesz!
Újabban este össze szoktam gyúrni, éjszakára berakom egy tálba lefedve a hűtőbe, így reggel sokkal gyorsabban el tudom készíteni.

 


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytől vagy a kezünktől, csak akkor kell apránként egy kicsi lisztet adni még hozzá.
  2. Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, és kb. fél centi vastagra kinyújtjuk (ha nem pont kerek, az sem baj).
  3. A lapokat 4 cikkre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet (ettől lesznek olyan igazán régimódi letekerhető kiflik).
  4. A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és vastagon kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel vagy vízzel.
  5. Melegítsük be a sütőt, és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet is. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik kb. 15 perc.
  6. Süssük a kifliket 15-20 perc alatt. aranybarnára. 8 kifli lesz belőle.

  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 242 756
elküldve: 143
receptkönyvben: 3 402
elkészítve: 323/388
Facebookon megjelent: 3

szakács

Tulipán

Mióta szakács: 2010.08.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: pita, briós, zsemle, hamburger-buci, buci, bagel, perec, croissant, burek, édes leveles

egyéb elnevezések

kifli, péksütemény

Hozzászólások (128)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

s.t.
s.t. Sun, 2018-02-25 11:13

Kétszer próbáltam ezt a receptet elkészíteni, először semennyire sem fújódott fel. Másodjára kelesztettem egy fél órát és majdnem egy csomag száraz élesztőt beletettem, de akkor sem lett ilyen, mint a képen, pedig előtte langyon cukrozott tejben megfutottam. Nem tudom, a posztoló hogyan érte el ezt, de vannak kétségeim, hogy a fenti kép ez alapján a recept alapján készült. A tészta nehéz és töredezett lett és az íze sem túl jó. Nekem egyáltalán nem jött be ez a recept.

tkatica62
tkatica62 Mon, 2017-07-10 16:57

Szia! 71 éves vagyok. Régen keresem a gyerekkorom kiflijét. Most végre megtaláltam. Elkészítettem és tökéletesre sikerült! Nagyon finom! Ez az a kifli, amiből igazi mákosgubát lehet csinálni. Üdv: Katalin

etoc
etoc / etoc Wed, 2017-04-12 20:06

Fantasztikus egy recept, nekem kicsit tovább kellett dagasztanom 10 percnél, illetve fölfuttattam előtte az élesztőt, de egyszerűen tökéletes lett! Az az igazság, hogy a nosalty-s receptek többsége nálam nem működik, és ennél is azt hittem, hogy nem fog sikerülni. Szerencsére nem így alakult. Biztos elkészítem máskor is. Nagyon köszönöm!

njuca
njuca Tue, 2017-02-28 15:42

Zsírral készítettem és kevés lisztre még szükség volt. Maradt másnapra is, és teljesen jó az állaga. Köszönöm a receptet!

happines
happines Tue, 2016-06-21 16:37

Kedves Tulipán!

Köszönöm a receptet,ez valami isteni lett.A lányom már egy ideje nyaggatott hogy süssek kiflit mert itt Németországban sajnos nem lehet kapni,és erre esett a választásom hát nem bántam meg.A család oda van érte főleg a lányom,mindjárt 3 adagot csináltam,de azt hiszem még ez is kevés lesz. :)

agota72
agota72 Wed, 2016-01-13 09:31

Kedves Tulipán!

Egyszerűen ISTENI! Imádom és a család többi tagja is! Többször elkészítettem már, de csak most jutottam ide a hozzászóláshoz. Tejérzékenyek lévén növényi tejjel és növényi margarinnal dolgoztam, tökéletes lett. Általában 2 adagot sütök, amiből le is fagyasztok néhányat. Kiolvasztva olyan, mint a friss! Köszönet!!! Ágota

Norcsi
Norcsi Wed, 2015-12-09 14:34

Szia azt szeretnem kerdezni hogy minden ugy csinaltam ahogy le volt irva, es finom is lett, csak az illata nagyon elesztos maradt mi lehet ennek az oka? ha valaki tud segitsen mar, amugy instant elesztovel csinaltam, ja es hany fokon kell sutni? koszonom a valaszt, elore is.

vandusch
vandusch Sun, 2015-11-22 12:32

Sziasztok, egy kis segitsegre lenne szuksegem. Kulfoldrol probalkozom, de az alapanyagok nem lehetnek annyira masok, hogy ez indokolna a remes vegeredmenyt! Eddig haromszor probalkoztam, a masodik nem lett annyira szornyu, de megszenvedtem vele kegyetlenul. Azt irja a recept, hogy 10 perc utan el kellene valjon az edenytol. Es 10 percig akkor elotte dagasztani kell? Az a bajom, hogy ha az osszezevoket osszerakom, nekem gyakorlatilag folyik az egesz. Probaltam kezzel, fakanallal, robotgeppel (dagasztokarral) de egyszeruen nem osszeallni. Olyan, mint vmi undorito nyulos valami - nem ertem :(
Ergo csomo lisztet bele kell meg tenni, hogy barmit tudjak kezdeni vele, de attol meg egyre nehezebb lesz es fojtos a vegen, mikor kisul.
Mit rontok el? Mar probaltam pihentetni is ejszakara de akkor is ilyen maradt :(
Es aztan mikor nyujtom, akkor is ragados, megint pluszliszt, stb... Rettenet. Kb most jarok igy eloszor, nem vagyok konyha-analfabeta, szoval tenyleg ertetlrnul allok a dolog elott... Koszi elore is!

Katrin1973
Katrin1973 Thu, 2015-12-03 08:27

szia:)
en is külföldön elek. nagyon sok lisztet kiprobaltam, es vegre megtalaltam ami jo ( szerintem ) a süteshez. ez a DINKEL liszt
probald ki, en ezt tudom ajanlani. nekem bevalt
szia
Katrin

Évike42
Évike42 Mon, 2015-05-18 20:56

Nagyon finom békebeli kifli, ilyeneket már boltban nem lehet kapni! Nagyon örültem neki, duplán készítettem, mégis estére csak négy darab maradt! :)

inorka
inorka Mon, 2015-04-20 08:38

Nagyon jó a recept! Először féltem, hogy az élesztőt csak simán tegyem a tésztába, de működött. Másodszor inkább felfuttattam, tejjel kentem le, és kb fél cm vastagra nyújtottam a tésztát. Na erre azt mondták a gyerekeim, hogy ilyet a pékségben sem lehet kapni. Úgy 10 perc alatt elfogyott a 12 db! köszönöm.

arkantak
arkantak Thu, 2015-04-09 08:36

Nagyon örülök ennek, Németországban lakunk, és itt nincsen kifli :S Mindenképpen kipróbálom

Johanna90
Johanna90 Sat, 2015-03-21 20:19

Nagyon szépen köszönöm a receptet! A család is odavan érte, pillanatok alatt elkészül, és csodás! Másodszor a fele lisztet grahammal helyettesítettem, úgy is finom volt! Annyi kiegészítés, hogy nekem egy 15-20 perc kelesztés jót tett neki. Köszönöm még egyszer! :)

Ivett..
Ivett.. Sat, 2015-02-07 20:58

Kedves Tulipán!

Ma megcsináltam ezt a kiflit, de nem lett az igazi. Finom volt, viszont nagyon vékonyak maradtak, egyáltalán nem keltek meg. Instant élesztővel csináltam, és már fel volt bontva kb egy hete, mert máshoz használtam el egy részét. Lehet ez az oka, hogy instant volt, vagy hogy már bontott volt egy ideje?

Adri850218
Adri850218 Sun, 2015-09-20 09:35

Kedves Ivett! Én is instant élesztővel (Dr. Oetker) csináltam, és minden tökéletes lett. Szerintem a felbontott állapottal lehetett a baj. :(

Darmen
Darmen Wed, 2015-01-28 13:38

Szia!

Facebookon osztották meg ezt a receptet, és első elolvasás után rögtön kedvet kaptam a sütéséhez. Már régebben is gondolkoztam, hogy sütnék kiflit, ugyanis sajnos Angliában ez egy ismeretlen fogalom, és hiányzik vasárnap reggel az a finom vajaskifli, pláne ha az tényleg, tartalmas, jóminőségű. Mert ezek a bolti kiflik, mindennek nevezhetőek, csak tartalmasnak nem.
Nagyon egyszerű volt elkészíteni, és nagyon finom. Bár nem lettek olyan szépek, mint neked a képen, de ízre tökéletes.
1,5 kifli után úgy éreztem, hogy dugig vagyok, és a férjem is, ami nagy szó, mert ő a bolti kifliből 5-6 darabot is képes megenni. :)

Charoite
Charoite Tue, 2015-01-06 17:24

Nagyon szuper a recept, két hét alatt már ötször sütöttem és idén a karácsonyi mákos guba is ebből készült, köszönöm!!!

sztarika
sztarika Sun, 2014-12-07 12:34

Nagyon szépen köszönöm ez a receptet nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom.

tomozi_eva
Vivike / tomozi_eva Thu, 2014-11-20 19:02

Kedves Tulipán!
A recepted alapján egyik ismerősöm a napokban megsütötte a kifliket és isteni lett, tényleg gyerekkorom kiflije került az asztalra.
Ma gondoltam egyet, és én is nekifogtam. A kiflik nagyon finomak lettek, viszont sajnos csak gázsütőm van, és abban nem egészen úgy kell sütni.
Leírom a gázsütővel a tapasztalataimat, hátha valakinek szintén nincs más:
1. A gázsütőbe nem kell egy másik tepsibe vizet tenni. Első nekifutásra, a gázsütőbe betettem a recept alapján a vizet, de 15 perc sütés után még mindig ugyanolyan fehérek voltak, mint, amikor betettem, egyáltalán nem látszott, hogy sülne a kifli. Gyorsan kivettem a vízzel töltött tepsit, utána kezdtek el sülni kiflicskéim.
2. Nekem kicsit lesült a kiflik alja a gázsütő eredeti zománcozott tepsijében. Azért ebben sütöttem, mert ez a legnagyobb és gondoltam, ebben legalább meg tudom egyszerre sütni. Nem égett le, de sötétebb, mint kellene. Hamarosan beszerzek egy másik sütőlapot, hogy ez ne legyen probléma.
Talán ennyi az információ gázsütőhöz.
Egyébként a kiflik nagyon finomak lettek, férjem teljesen el van ragadtatva. Nem igazán szoktam kelt tésztával dolgozni - sőt nagyon ritkán sütök - ezért is örülök, hogy nagyon finom lett. A későbbiekben biztosan többször is megsütöm, de sajnos a gázsütővel biztosan lesznek még problémáim, mert az is probléma volt, hogy szinte nem volt nyomás, alig égett a gáz.
Köszönöm a receptet. És, ha esetleg lenne ötleted a gázsütővel kapcsolatban, örülnék, ha megosztanád velem.
Üdvözlettel: Éva

Bregya
Bregya / Bregya Tue, 2014-11-04 10:29

Szia!
Én is elkészítettem és beállok a sorba, FANTASZTIKUS kiflik kerekedtek ebből a receptből!
Bregya

Online Evi
Online Evi Fri, 2014-05-30 15:10

Nagyon köszönöm a receptet,isteni!!!! Ma megsütöttem és biztos vagyok benne,hogy nem ez lesz az utolsó sütésem :)

villers
villers Tue, 2014-05-27 21:52

A hozzászólásoknál már látom a választ a kérdésemre :)

hugica9714
hugica9714 Tue, 2014-05-13 07:55

Akkor ezt nem kis kell keleszteni, hanem ahogy összedobom, rögtön csinálhatom tovább?
Előre is köszi! :)
Most kezdem csinálni ..:)

Tulipán
Tulipán / Tulipán Tue, 2014-05-13 20:26

Szia!
Csak most láttam az értesítést.
Alaposan ki kell dolgozni a tésztát (kb. 15 perc), majd ha készek a kiflik, csak akkor kell begyújtani a sütőt, és csak addig kelnek/pihennek, amíg a sütő bemelegszik.
Remélem jól sikerült!
Üdv:
Beus

Vekka
Vekka Sun, 2014-05-04 16:11

Kedves Tulipán!
Szuper recept, nagyon finom kiflik készültek ez alapján, nagyon gyorsan. Annyit változtattam, hogy feltekerés előtt lekentem a cikkeket olvasztott vajjal.
Köszi!
Vekka

repasyanita
repasyanita Tue, 2014-03-18 15:14

Tejmentes diéta miatt házi rizstejjel, és tejmentes margarinnal készült, de isteni finom.
Köszönöm szépen

bianka0210
bianka0210 Thu, 2014-03-13 17:36

Ma megsütöttem a kifliket, így tökéletes a recept ahogy van! Bekerül a receptfüzetembe :)

patosa123
patosa123 Wed, 2014-01-08 13:25

Sziasztok,

nekem most sül a sütőben, már 35 perce, de alul még elég sületlennek tűnik...a teteje kicsit berepedezett, először vízzel kentem le, majd félidőben még egyszer tejjel, mi lehet a a baj? köszönöm egyébként a receptet, a fentiektől eltekintve nagyon jól néz ki a sütőben...

Tulipán
Tulipán / Tulipán Wed, 2014-01-08 14:53

Szia!

Arra tudok gondolni, hogy alul gyengébben süt a sütő, mint felül, vagy lefogja egy kicsit a vizes tepsi. Érdemes lenne lejjebb rakni a kifliket, vagy alufóliával letakarni a tetejüket, nehogy megégjenek.

Remélem, azért finomak lettek!
Beus

kishusii
kishusii Sat, 2014-01-04 19:14

Szia!
Nagyon köszönöm a receptedet!!! Totál kezdő vagyok, de rám jött, hogy kiflit akarok csinálni. Ahogy olvastam a többieket megfogadtam a tanácsot és egyből dupla adaggal csináltam. Kicsit mar elsőre módosítottam, sajtot tettem a tésztába és a tetejére. A végeredmény? 3 tepsi kifli, rutintalanságból adódóan különböző kifli méretek, de nem volt ideje kihűlni :)
Mindenki csak ette és ette!! :) Siker a köbön. Köszönöm hogy sikerem lehetett!! :)

Tulipán
Tulipán / Tulipán Sat, 2014-01-04 19:47

Szia! Örülök, hogy ilyen nagy sikeres lett. Múlt héten próbáltam ki először ezt a receptet én is sajttal. Volt csak kívül sajtos, csak belül sajtos, de az abszolút favorit a kívül-belül sajtos volt. Úgy látszik, egy rugóra jár az eszünk :).
Üdv: Beus

kishusii
kishusii Sun, 2014-01-05 02:02

Igazából sajtos kifli receptet kerestem mikor rátaláltam a receptedre, de úgy voltam vele, ha tényleg olyan mint gyerek korunkba az is nagyon jó! :) Azért lett elsőre sajtos mert volt itthon egy darab meg az ünnepekről, és sajnáltam volna kidobni, így inkább felhasználtam ;)
Legnagyobb kritikusom a kisfiam, de mivel közölte nem szereti, de azért csak el fogyott, úgy gondolom ez mindent elmond.
Köszönöm meg egyszer!
Üdv: Györgyi

eva0812
eva0812 Sat, 2014-01-04 08:23

Szia!

Most sültek meg a kiflik.Egyszerűen tökéletes a recept!
köszönöm

Ollocska
Ollocska / Ollocska Thu, 2013-10-31 13:35

Mindig kellemesen csalodom ebben a kifliben. Azt gondolom, csak gyorsan osszehozok 1 kiflit, es mikor megkostolom jovok ra, hogy MILYEN_NAGYON_FINOM a forro frissen kisult sos\edes keltteszta.
<3 a legtobb kifli recivel az a problemam, hogy altalaban tomor tesztaju valamik. De ez olyan, mintha az oviban reggeliznek... :)

akonyi
akonyi Sun, 2013-10-13 13:33

Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy ez a kifli meddig áll el, meddig marad puha? Ugye a bolti kifli délutánra már kőkemény szokott lenni és mivel egymagamra főzök, keveset eszem, a 8 kifli nekem legalább 3-4 napi adag :) szóval kiváncsi lennék, hogy a maradékot azonnal fagyasszam-e le, vagy akár több napig is szép puha marad?

Ollocska
Ollocska / Ollocska Thu, 2013-10-31 08:38

En sokszor csinaltam ezt a kifit, szerintem nincs gaz vele, hat lehet, hogy a 4dik napon mar nem art meg neki ha bedobod a kenyerpiritoba.... :D vagy azt is lehet, hogy a sutoben felmelegited....

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ Thu, 2013-08-01 15:00

Kedves Tulipán!
Köszönöm a receptet, nagyon szuper!
Én Kilófaló lisztkeverékből készítettem el (ebből csak kb. 30 dkg kellett), rögtön dupla adaggal és mentek szépen a fagyasztóba a kész kiflikék! :)
Üdv,
Zsanna

277074130277
277074130277 Wed, 2013-07-17 14:48

Isteni finom lett ,nem is gondoltam hogy ilyen egyszerű recept alapján el lehet készíteni ezt a retro kiflit.Nagyon köszi hogy megosztottad!Mintha egy pékségben készült volna.Szerintem ezek után már nem veszünk boltba, elkészítem inkább itthon.

Browney
Browney Sun, 2013-07-07 19:37

Kifelejtettem a vajat!Bent pihennek a kiflik a tepsiben,és most kapok a fejemhez....mi lesz ebből? :S

h3eniko
h3eniko Wed, 2013-05-22 00:26

Koszonom a receptet!!!!
Mar idejet sem tudom mikor ettem ennyire finom kiflit! Tenyleg dupla adaggal kell inditani!
Meg nem talaltam itt a boltokban friss elesztot, igy nekem is maradt az instant (egy 7g-os tasak). Feltem viszont, hogy nagyon eleszto ize lesz az egesz tasaktol, ezert kb 3dl tejjel doldoztam + kb 2-3 ek liszttel tobbet adtam hozza. 20 percet kelesztettem nyujtas elott majd mindent ugy csinaltam, ahogy irtad. Sutopapiron sutotten. Fantasztikusan finom!
Nagyon sokszor el lesz keszitve nalunk!
Koszonom, hogy megosztottad a receptet!
Eniko

feliciaalmas
Felicia / feliciaalmas Thu, 2013-05-16 19:34

Sziasztok!
En is kulfoldon elek es itt keszitettem el az "otthoni" kifliket a 7g-os por elesztobol (a tobbi hozzavalo a recept szerinti adagokban) es tokeletes lett! A szakacs ferjem kozolte velem, hogy akkor mostantol nem hajlando bolti kenyeret enni :D. Koszi a receptet!

450
finomliszt 35 dkg
tej 2.5 dl
friss élesztő 2.5 dkg
vaj 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
víz 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál