Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kifli 6.

Házi kifli 6.
Házi kifli 6.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jobb, mint a bolti.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Frissen, melegen magában is nagyon finom, de vajjal megkenve másnap is nagyon ízletes. A kisebbekbe töltöttem kolbászt is és hát mit mondjak: nagyon finom. Persze ez valóban csak melegen az igazi!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. Míg az élesztő kel, a lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd összedolgozzuk a tejes élesztővel és a tejföllel. Lágy tésztát kell kapjunk.
  2. A megdagasztott tésztát kb fél órát kelesztjük (legalább a duplájára), majd ismét átdolgozzuk és négy részre osztjuk.
  3. Az egyes részeket egyenként kb. 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és négy vagy nyolc részre vágjuk (háromszögekre) attól függően, hogy hagyományos nagy kifliket, vagy kisebb "falatkákat" szeretnénk készíteni.
  4. A kis háromszögeken még nyújtunk egy keveset, majd a szélesebbik felénél feltekerjük és kiflit formázunk belőlük.
  5. Enyhén kivajazott tepsire tesszük, majd lekenjük sózott tojással vagy vízzel, attól függően, hogy puhább vagy ropogósabb külsejű kiflit szeretnénk.
  6. A sütőt bekapcsoljuk és teszünk bele vizet párologni, amit hagyjunk is folyamatosan benne és ha elpárologna, akkor pótoljuk. A kifliket megsütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 455
elküldve: 18
receptkönyvben: 872
elkészítve: 35/49
Facebookon megjelent: 2

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: pita, croissant, édes leveles, perec, hamburger-buci, zsemle, bagel, briós, burek, buci

egyéb elnevezések

tejes kifli, kifli kelt tésztából

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PappKata
PappKata Fri, 2016-04-08 11:37

Már sokfajta kiflit készítettem, de ez mind ízben, mind állagban veri az összeset! És ráadásul még az elkészítése is pofonegyszerű.
Vízzel kentem le a tetejét sütés előtt. Kívül jó ropogós, belül puha lett. ISTENI!
Köszönöm szépen a receptet!

debmo
Debmo / debmo Fri, 2016-04-08 17:52

Kedves Kata! Köszönöm a hozzászólásodat, örülök, hogy elkészítetted a receptemet és annak még jobban, hogy ízlett. :D Köszönöm

adri761
adri761 Sun, 2013-09-29 13:11

Kislanyom kommentje:"Anya ,kerek meg,ez isteni!!"
Nagyon finom,belul puha,kivul ropogos,mennyei!!
koszi a receptet

debmo
Debmo / debmo Mon, 2013-09-30 06:22

Nagyon szépen köszönöm, hogy elkészítetted és még jobban örülök, hogy ízlett is. Szép napot:)

bkormos82
bkormos82 Sat, 2012-02-18 18:12

Kedves Debmo?

A receptedben a 2tk sot a tesztaba gyurod, vagy a tojassal azt teszed a tetejere?
Koszonom a valaszt.

debmo
Debmo / debmo Sun, 2012-02-19 08:24

Szia Kormos!
A két tk. sót a tésztájába teszem, a tojásba elég egy csipetnyi is. További szép napot, köszönöm az érdeklődésed :)

alfaniki
alfaniki Thu, 2012-02-16 11:32

Nagyon finomra sikerültek :) kedvenc receptre bukkantam ismét ;) sütöttem már tojásos változatban is régebben kifliket,de nekem valamiért ez az egyszerűbb recept sokkal jobban ízlik :) az édesebb változatát fogom legközelebb kipróbálni,h kakaóval töltöm!

debmo
Debmo / debmo Thu, 2012-02-16 15:33

Szia Alfaniki!
Örülök, hogy sikerült és hogy elnyerte a tetszésedet a recept. Tudom ajánlani az édes változatot is: én megcsináltam már, csak még nem raktam fel ide. Tejfölt nem raktam bele, csak kb 3 dl. tejet, meg 6 kanál cukrot. Amikor a tészta összeáll, akkor ketté kell szedni és 2-3 kanál kakaót bele kell dolgozni a tészta egyik felébe. Mindkét tésztát négy adagra osztani és kinyújtani úgy, hogy egy fehéret és egy barnát egymás tetejére teszel. Kis kifliket kell belőle formálni. Nagyon-nagyon finom. Egy adagot csináltam, de nem volt ideje kihűlni. A receptet kb. hét vége fele fogom feltenni. Szép napot :)

alfaniki
alfaniki Sat, 2012-02-18 10:19

Köszönöm szépen az uj receptet :) holnap este elutazunk ,most már tudom,délelőtt mit fogok sütni útravalónak ;)

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Fri, 2012-02-10 07:48

Szia
Nekem az lenne a kérdésem, hogy tejföl helyett szerinted használhatok tejszínt vagy natúr joghurtot....Sajnos itt ahol élek nem lehet kapni tejfölt....Nagyon jól néznek ki ezek a kiflik, mindenképpen meg szeretném csinálni...Várom válaszodat...Előre is köszönöm...

debmo
Debmo / debmo Thu, 2012-02-16 08:08

Szia Sanett!
Látom, már más válaszolt a kérdésedre, de azért én elmondom az enyémet. Ha én nem használnék hozzá tejfölt, akkor kefirt és joghurtot használnék hozzá. A tejföl azért jó, mert savanyít, ezért jobb a kefir. Szerintem :) Remélem tudtam segíteni. De ha minden kötél szakad, akkor akár a sima tej is jó. Nem egy nagy ördöngősség :)

alfaniki
alfaniki Wed, 2012-02-15 15:49

Sya :) Bocsi,h beleszólok,de van olaszban tejföl. Panna acida 12% os néven. Dico és Prix boltokban,tudsz kapni,és az Auchenben Meggle márkájut kapsz ott van szintén 12% és 24% os de ha rám hallgatsz elég a 12%os mert a 24%os eléggé tömör,alig leehet kikanalazni. Natur joghurt és tejszín keverékével esetleg elérheted a hamis tejfölt :) én már próbáltam így sütni,de a natur joghurt magában a kevés zsírtartalom miatt nem olyan állagot biztosit...ja és ha már natur joghurtban gondolkdsz,az Eurospinben Grekk yoghurt 10% os van.az viszont már tökéletes szinte mint a tejföl :) én ma ezzel sütöm meg a kifliket ;)

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Wed, 2012-02-22 20:01

Szia alfaniki...
Közben rátaláltam, én panna agra da cucina néven találtam méghozzá DiPiu-ban.... sokkal sűrűbb mint a miénk, de kevés tejszín hozzáadásával szinte olyan mint a mienk.... Annyira örülök, legalább végre nekiállhatok a túrógombócnak is :))) Eddig nem volt sikerem mivel tejföl nélkül nekem elképzelhetetlen volt... Jöhetnek a magyaros ízek.... Köszönöm a segítségedet...
Zsanett

alfaniki
alfaniki Thu, 2012-02-23 12:52

Ciao :) Jó tudni,köszi,hogy megírtad,h ott is lehet kapni,bár itt délen nem láttam még DiPiu-t..de észben tartom mostantól,ha látok ilyen boltot ,h megnézzem ;) Túrógombóc..hmmm..lehet én is a héten főzök,most h írtad... :)

bzsolto
bzsolto Tue, 2012-01-31 14:06

Én csak ezt a feltekerést nem tudom elképzelni, abszolút kezdő vagyok a témában. Van erről valami videó, hogy lássam?

debmo
Debmo / debmo Wed, 2012-02-01 07:56

Szia Zsolto!
Szerintem a youtube-n találsz hozzá videót, de nem bonyolult. Amikor körre kinyújtod és mint egy tortát felszeleteled, akkor tulajdonképpen egyenlő szárú háromszögeket kapsz. Ezeket kell úgy feltekerni, hogy az "alap" felől, azaz nem a csúcstól, hanem a hosszabbik részről indulva szépen felgöngyölíted. Amikor ezzel megvagy, akkor a két végét kicsit magad fele hajlítod, hogy félhold alakú legyen. Remélem elég érthető voltam, de biztos találsz hozzá videót is. Szép napot.

KisEdi
Edi / KisEdi Thu, 2012-01-05 20:41

Ebből körülbelül hány darab kifli lesz? Elég nagy adagnak tűnik.

debmo
Debmo / debmo Fri, 2012-01-06 09:41

Szia Edi!
Ebből a mennyiségből 16 nagykifli, vagy 32 kiskifli lesz, attól függően, hogy a megkelt tésztát hogyan dolgozod fel. Remélem tudtam segíteni. Próbáld ki, mert szerintem nagyon finom és tényleg még másnap is friss puha marad. Jó sütögetést.

KisEdi
Edi / KisEdi Fri, 2012-01-06 12:58

Köszönöm hogy válaszoltál :) Mindenképpen ki fogom próbálni, nem rég kezdtem el kenyeret sütni, és kezdek nagyon belejönni a dolgokba, a kifli és a zsemle lesz a következő! :) Gondolod hogy ha megszórom sajttal a tetejét és úgy sütöm ki akkor is jó lesz?

debmo
Debmo / debmo Sun, 2012-01-08 09:53

Szia Edi!
Szerintem a kifli magában is nagyon finom, bár én is nagyon szeretem a sajtos dolgokat, de én nem tennék rá. Először talán próbáld ki úgy, hogy csak egy-két darabra tegyél, hogy érezd a különbséget. Minden esetre ha megcsináltad, akkor írd meg, hogy melyik változat a jobb.
Szép napot, szia

debmo
Debmo / debmo Thu, 2011-10-20 06:24

Szia Ági!
Nagyon örülök, hogy jól sikerült a kifli, gondolom a családodnak jól esett a gondoskodásod. Gratula érte! Szép napot. Üdv: Debmo

gigi256
gigi256 Sun, 2011-10-16 10:33

Kedves Debmo!
Mi úgy jártunk,hogy hétvégén vasárnap reggelre semmi pékárunk nem maradt.Gondoltam egyet,és kipróbáltam a kifli receptedet.Mire családom magához tért,már az asztalon gőzölögtek a finom,friss kiflik.Nagyon örültek neki. Finomra sikerült. Köszönjük szépen.
Üdv.Ági

debmo
Debmo / debmo Mon, 2011-07-25 06:36

Szia Typer!

Nagyon örülök, hogy jól sikerült és hogy ízlik. Én is nagyon szeretem, mert még másnap is nagyon finom. Én a hétvégén kakaóval töltöttem meg és a tésztáját kicsit édesebbre csináltam. Nagyon jó lett, legközelebb lekvárral is kipróbálom.

Typer
Typer Sun, 2011-07-24 12:54

Szia Debmo!
Sikerült és isteni finom lett!
A páromnak holnap ebből készítem a reggelit.
Szia

Typer
Typer Sun, 2011-07-24 12:30

Szia Debmo!
Most sütöm a kifliket.
Nagyon jól néz ki.
Megírom majd milyen lett.
Szia

debmo
Debmo / debmo Thu, 2011-07-21 07:12

Szia Typer!

Enyhén sózott tojással kell megkenni ahhoz, hogy jó puha kifliket kapj. A sütőbe feltétlenül tegyél vizet, mert akkor lesz tökéletes a kifli. Remélem sikerrel jársz, és ízleni fog. Jó sütögetést.

Typer
Typer Thu, 2011-07-21 05:22

Szia Debmo!
Én csak azt szeretném megkérdezni melyikkel kell megkenni ha puha kiflit szeretnék készíteni.
Én még kezdő sütő vagyok
Előre is köszönöm a válaszodat!
Szia

debmo
Debmo / debmo Wed, 2011-07-13 09:54

Kedves Hencsili!

Igen, a feltekerést a hosszabb oldalról kell elkezdeni és minél több a tekerés annál lazább sülés után a kifli szerkezete. Sok sikert, remélem elkészíted.:)

Hencsilli
Hencsilli Wed, 2011-07-13 08:08

De jól néz ki ! :D A hosszabb oldaltól kell kezdeni a föltekerést ugye?

debmo
Debmo / debmo Wed, 2011-07-13 06:43

Kedves Margaréta

A kifli valóban nagyon finom, nem fogsz benne csalódni. Ilyet még a boltban sem lehet már kapni.

k.margaréta
k.margaréta Wed, 2011-07-13 06:17

Kedves Debmo!

Ez nagyon gusztusos, még sohasem készítettem ilyen kiflikét, de ezt meg kell csinálnom!
Köszi a receptet!
Üdv.
Margit

621
finomliszt 70 dkg
vaj 12 dkg
tejföl 2 ek
élesztő 5 dkg
tej 3 dl
cukor 1 teáskanál
2 teáskanál