Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi krémes ahogy Szta készíti

Házi krémes ahogy Szta készíti
Házi krémes ahogy Szta készíti
80 perc / előkészület: 45 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmtől kaptam a receptet, Ő egy barátjától.... De mindenképpen meg kell osztanom, mert "tuti sikerül" recept. :) Képviselő fánkokat is lehet belőle csinálni, csak akkor gombócokat kell sütni, nem elkenni a sütőpapíron a tésztát.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

ajánlat

Mindenkinek, aki édesszájú, és szereti a krémes csodákat. Elfogadható költséggel, meglehetősen sok kocka krémes készül belőle. A tejszínt lehet felezni is, úgy sem veszít a finomságából. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 és fél dl vízbe 15 dkg margarint teszünk, felfőzzük, majd 15 dkg lisztet belekeverünk.
  2. Tűzről levéve, 6 tojást egyesével belekavarunk géppel. A tésztát kétfelé vesszük, és külön-külön sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük a lapokat. (Ügyesebbek egyben is süthetik, és a végén kettévághatják, nekem így biztosabb.:) )
  3. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőt addig nem szabad kinyitni, amíg meg nem sült! (Összeesés veszélye áll fenn ez idő alatt.)
  4. 1 kocka margarint 15 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. Közben 2 csomag vaníliapudingot 6 dl tejjel megfőzzük, kihűtjük. ( Én úgy szoktam, hogy a pudingport egy kevés tejben elkeverem, és utána öntöm a forró tejhez. Főzés közben és a tűzről levéve folyamatosan turmixoljuk, hogy ne csomósodjon. A margarint a cukorral szintén folyamatosan keverjük, és amikor már nem gőzölög a puding, lassan több részletben keverjük össze. Így nagyobb az esély, hogy nem csomósodik a krém.)
  5. 5 dl tejszínt 2 habfixálóval, 2 vaníliával felverünk habbá.
  6. A tésztát megkenjük a krémmel, rátesszük a tejszínt, végül a lap másik felét. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x25 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 232
elküldve: 26
receptkönyvben: 699
elkészítve: 17/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Szta

Mióta szakács: 2012.04.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes házilag, pudingkrémes süti, házi készítésű krémes

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

padlizsánka
padlizsánka Sat, 2013-03-16 15:28

Kedves Szta, ha tortaformában szeretném elkészíteni, meg tudnád saccolni mekkora kellene? 26cm?

Szta
Szta / Szta Sat, 2013-03-16 15:36

kedves Padlizsánka!

Még nem próbáltam, de szerintem nyugodtan lehet 28-as, (én azzal próbálnám) mert minél vékonyabb a tészta annál jobb szerintem.

Anita

boba
boba Sun, 2013-03-03 16:28

Nagyon szuper recept, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Enda
Enda Thu, 2012-08-02 13:27

Kedves Szta,
azt hiszem a 4. 5. 6. pont picit összekeveredett:) De a süti nagyon fincsi lehet. Mentve, a hétvégi süti megoldva:)

Szta
Szta / Szta Thu, 2012-08-02 13:39

Kedves Enda!

Kicsit átfogalmaztam, köszönöm az észrevételt. :)

Anita

846
víz 2.5 dl
margarin 15 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 6 db
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 6 dl
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 5 dl
habfixáló 2 csomag
vaníliás cukor 2 csomag