Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi krémes helena konyhájából

Házi krémes helena konyhájából
Házi krémes helena konyhájából
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztája az ecetes kifli receptje, ami nekem nagyon ízlik, finomabb,mint  a vásárolt leveles tészta. Ezzel a tésztával most sütöttem meg először, de ezek után csakis ezt fogom használni. Másnap is finom, és nem olyan, mint a vett leveles tészta, nyúlós, mint a cipő talp.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj (5 dkg a tészta megkenéséhez)
  • 1 ek ecet
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál víz (szükség szerint)

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A tálaláshoz

ajánlat

A  tésztát ne gyúrjuk túl lágyra és legjobb,ha másnapig hűtőben tartjuk,utánna nyújtsuk ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tésztát készítsük el, ha lehet, előtte való este a hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, rákenjük az 5 dkg puha vajat, feltekerjük, mint a beiglit, fóliába csavarjuk, és másnapig a hűtőben pihentetjük.
  3. Másnap kivesszük a tésztát, 2 részre osztjuk. Egy tepsi fordított oldalát megvajazzuk, a tésztá tetejét  kicsit  permetezzük megolajjal, hogy ne ragadjon a nyújtófára (ezt is beolajozhatjuk), és kinyújtjuk.
  4. A másik lappal is ugyanúgy járunk el, csak sütés előtt a tepsin kockára vágjuk.
  5. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
  6. Megfőzzük a liter tejből, a pudingporral és a cukorral, 4 tojássárgájával a krémet, és a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és még forrón a pudinghoz keverjük.
  7. A Hulala tejszínhez adunk 1 vagy 1,5 csomag vaníliás cukrot (ízlés szerint), és kemény habbá verjük.
  8. Az első lapra rásimítjuk a főtt krémet kihűlve, majd erre jön a felvert tejszínhab, és rárakjuk a kockára vágott tésztát.
  9. Tetejét megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 175
elküldve: 6
receptkönyvben: 127
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás krémes, tejszínes krémes, krémes házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

984
finomliszt 30 dkg
vaj 25 dkg
ecet 1 ek
1 csipet
víz 2 evőkanál
vaj 1 ek
tej 1 l
tojás 4 db
cukor 7 ek
vaníliás pudingpor 2 csomag
finomliszt 2 evőkanál
vaníliás cukor 2 csomag
növényi habtejszín 5 dl
porcukor 1 ek