Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi krémes levendulás eperraguval Nagy Esztertől

Házi krémes levendulás eperraguval Nagy Esztertől
Házi krémes levendulás eperraguval Nagy Esztertől
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaszi ízek gyönyörű krémesbe csomagolva, Nagy Esztertől.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az eperdzsemhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mindkét sütőpapír egyik felét megvajazzuk, egyikre rátesszük a nyers leveles tésztát, és a másikat felülről ráhelyezzük, majd a tésztát a sütőpapírral együtt 2 tepsi közé helyezve 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Mikor a tészta majdnem kész, a felső tepsit és a sütőpapírt levesszük, az egészet porcukorral megszórjuk, és a tésztát addig visszatesszük a sütőbe, amíg a cukor rá nem karamellizálódik.
  2. A lapzselatinokat jeges vízbe áztatjuk, a tojássárgájákat habosra verjük, majd a tejet a cukorral, a tejszínnel és a vaníliarúd kikapart magjaival felforraljuk. A kicsavart lapzselatinokat is beletesszük, és folyamatos kevergetés mellett óvatosan a felvert tojássárgájához csurgatjuk. A krémalapot vízgőz fölött még addig melegítjük, míg el nem kezd sűrűsödni.
  3. A sodót lehűtjük, majd felét habszifonba töltjük, és 2 patront csavarunk bele. (Másik felét később ugyanígy felhasználjuk.)
  4. A csumázott epret a cukorral felforraljuk, teatojásban teszünk bele egy kevés levendulát, majd addig főzzük, míg el nem kezd sűrűsödni.
  5. A kihűlt leveles tésztát tetszőlegesen felvágjuk, meglocsoljuk az eperdzsemmel, nyomunk egy adagot a vaníliás habból, majd kissé lenyomjuk egy másik réteg leveles tésztával. Jöhet még egy adag krém, egy kis lekvár, és végül még egy réteg ropogós- cukros tészta. Aki szeretné még könnyedebbé tenni a süteményt, díszítheti cukrozatlan tejszínhabbal és friss eperrel.
  6. TIPP: a jól megsütött lapokat egy dobozban akár hetekig is el tudjuk tárolni, így ha nem vagyunk restek lesütni egy tetemesebb adagot, később csak a krémet kell elkészítenünk hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 705
elküldve: 3
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres krémes, rebarbarás krémes

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1025
leveles tészta 1 csomag
vaj 5 dkg
porcukor 10 dkg
tej 300 ml
tojássárgája 6 db
lapzselatin 4 db
habtejszín 200 ml
vanília 1 db
cukor 150 g
eper 400 g
cukor 120 g
levendula 2 db