Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi krémes Milumano konyhájából

Házi krémes Milumano konyhájából
Házi krémes Milumano konyhájából
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs story... Egyszerűen szeretjük. Több recept alapján alakult ki a számunkra tökéletes krémes:).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Ha  rakunk rá tejszínhabot, tetejére karamellmázat, kész is van a francia krémesünk:-).
Ezt a tésztát máshoz is felhasználhatjuk, akár pudinggal, mákkal vagy ízlés szerint töltve. Az éjszakai hűtőben állás meg kifejezetten jót tesz neki.
Én vízzel csináltam, és garantálhatom, hogy így is nagyon-nagyon finom! Felesleges tejet "pazarolni" hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítése:

  1. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalókkal összegyúrjuk. Minél gyorsabban dolgozzunk, hogy a margarin ne olvadjon meg!
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd feltekerjük. Négyfelé vágjuk, és egyenként újra vékonyra kinyújtjuk.
  3. Egymásra fektetjük, és hűtőben 20-30 percig pihentetjük. (Akár előző este is elkészíthetjük.)
  4. Majd kétfelé vesszük, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Érdemes mind a négy oldalán 1-2 cm-el nagyobbra nyújtani, mert összezsugorodik sütés közben. Villával megszurkáljuk, hogy sülés közben ne hólyagosodjon fel. Tepsi hátulján sütőpapíron előmelegített forró sütőben zsemleszínűre sütjük.

Krém készítése:

  1. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Majd a tojássárgáját a porcukorral, citromhéjjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a pudingport, és némi vízzel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi vizet, és sűrűre főzzük.
  3. Miután besűrűsödött, hozzáadjuk a tojásfehérjét, és pár percig még tűzön hagyva kevergetjük. Én itt a citromnak a levét is belefacsartam.

Összeállítás:

  1. Egyik lapot tepsibe helyezzük, a krémet forrón ráöntjük, és egyből ráhelyezzük a szebbik lapot. Sokan a felső lapot kockára vágva helyezik rá a könnyebb szeletelhetőség végett. Én enélkül is szépen fel tudtam szelni.
  2. Kihűtve, vaníliás porcukorral meghintve jóízűen fogyasztjuk! :)
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 432
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Milumano

Mióta szakács: 2010.07.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes házilag, házi készítésű krémes, citromos krémes házi leveles tésztából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1217
finomliszt 30 dkg
margarin 25 dkg
tojásfehérje 1 db
víz 6 ek
ecet 2 ek
1 csipet
vaníliás pudingpor 2 tasak
finomliszt 3 púpozott ek
vaníliás cukor 3 csomag
porcukor 20 dkg
tojás 6 db
tojássárgája 1 db
víz 1 l
citrom 1 db
1 csipet