Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi krémes Renáta konyhájából

Házi krémes Renáta konyhájából
Házi krémes Renáta konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az egyik Rama Süteményeskönyvben találtam. Vendégségbe vittem a sütit, nagyon ízlett mindenkinek.

Másnapra jól megpuhulnak a lapok. A készítésénél én nem forrón töltöttem meg krémmel a tésztát, mert kicsit folyós volt úgy a krém, viszont mikor kicsit kihűlt, szépen be lehetett vele tölteni a tésztát.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle.
  2. Három részre osztjuk, és folpackba csomagolva két órát pihentetjük.
  3. Pihentetés után kicsomagoljuk, egy tepsi méretének megfelelő nagyságú lapokat nyújtunk belőle. Könnyebben dolgozhatunk vele, ha a gyúrótáblát finomliszt helyett rétesliszttel hintjük.
  4. A tepsi hátuljára fektetjük a lapokat, kicsit megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt egyesével megsütjük.
  5. Ahogy kivettük a tésztalapokat a sütőből, egy kés segítségével csúsztassuk át őket egy hideg tálcára.
  6. A krémhez a pudingport 3 dl hideg tejben egy kézi habverővel elkeverjük.
  7. A többi tejet a cukorral felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos pépet, majd forrásig főzzük. A tűzhelyről levéve belekeverjük a margarint, és ezzel a forró krémmel megtöltjük a lapokat két egyenlő rétegben.
  8. Hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, majd másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A tetejét meghinthetjük porcukorral, és ízlés szerint gyümölccsel díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 138
elküldve: 8
receptkönyvben: 455
elkészítve: 14/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagyné Racsek Renáta

Mióta szakács: 2011.01.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi készítési krémes, pudingos krémes, vaníliás krémes

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bertad
bertad Mon, 2012-11-05 09:33

Én már sokszor megsütöttem ezt a krémest. A családom minden tagja imádja (nem tudok annyit sütni, hogy nem fogyjon el :) ), szerintük jobb mint a cukrászdai, úgyhogy ezúton is köszönöm! Én a lapokat egy négyszögletű tepsi hátulján sütöm. Utána ebbe a tepsibe állítom össze a krémest. Forrón öntöm a krémet a tésztára, de nem folyik le mivel a tepsi fala felfogja. Próbáljátok ki szerintem így egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem kell várni, hogy kihűljön a krém. Remélem tudtam segíteni.

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata Mon, 2012-11-05 17:19

Kedves Bertad! Köszi az ötletet, így tényleg nem tud kifolyni a krém, legközelebb én is így készítem! Örülök hogy elnyerte családod tetszését a süti!

nattyka
jana / nattyka Sun, 2012-09-23 14:07

Sajnos nekem össze vissza folyt a krém. Remélem azért nem folyik ki mind, mielőtt megdermed... :-(

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata Sun, 2012-09-23 19:42

Kedves Nattyka!
A receptet eredeti formájában írtam le, ott azt írták hogy forrón töltsük meg a krémmel a lapokat. Viszont én leírtam a storyban, hogy én akkor töltöttem meg, mikor már kihűlt a krém, ugyanis én is láttam hogy forrón folyós. Te hogyan készítetted? Ha forrón, akkor az lehetett a probléma, lehet hogy átírom majd a receptet...

724
finomliszt 35 dkg
tojás 1 db
margarin 10 dkg
porcukor 5 dkg
szalalkáli 10 g
tej 1.5 ek
tejföl 1 ek
tej 1.5 l
vaníliás pudingpor 4 tasak
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 10 dkg