Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi krémes torta

Házi krémes torta
Házi krémes torta
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom születésnapjára készült.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
  2. A fehérjét keverőtálba tesszük, beletesszük a sót és a citromlét, habverővel keménnyé verjük, és a kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk.
  3. Most egyesével belekeverjük a tojásokat, itt már jó kemény masszánk lesz.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a masszához adjuk óvatosan.
  5. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük.
  6. A sütőt előmelegítjük, betesszük a tésztát a sütőbe, 10 percig ne nyissuk ki, mert összeesik a tészta. Ha kész, hagyjuk kihűlni és kettévágjuk a tésztát.
  7. Krémhez: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük, cukorral, vaníliás cukorral.
  8. A tejet feltesszük a tűzre, beletesszük a sárgáját és a lisztet, és nagyon lassú tűzön folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
  9. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a langyos krémhez keverjük. A cukrászhabot kemény habbá verjük.
  10. A kettévágott piskótát megkenjük a krémmel, arra tesszük a cukrászhabot, majd jöhet a piskóta teteje.
  11. Végül az egész tortát bevonjuk a krémmel, a kés mindig vizes legyen, így könnyen kenjük a krémet.
  12. Díszítéshez a mogyorót diótörőben apróra törjük.
  13. Elkészítjük a cukormázat a rajta levő utasítások alapján, és rátesszük a torta tetejére.
  14. A tört mogyoróval bevonjuk a torta oldalát.
  15. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és kanállal rácsurgatjuk a torta tetejére
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 49 077
elküldve: 38
receptkönyvben: 812
elkészítve: 11/26
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes tortaformában, házi krémes, krémes torta

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fzizu
fzizu / fzizu Tue, 2013-09-24 23:07

Kétféle krém van a tortában?A képen csak egy hófehér habréteg látható,a sárga krémet nem tudom kivenni.

ajtildiko
ajtildiko Fri, 2013-01-25 14:11

Szia,
Megszeretnem csinalni ezt a tortat, csak a cukormazon gondolkodtam, hogy azt hogy csinaltad?A cukormaz nem feher?A kepen nem tiszta feher....mitol...nekem igy tetszik,de hogy lesz ilyen szine.

Koszi,
Ildi

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Fri, 2013-01-25 15:55

Kedves ajtildiko, a férjem külföldön dolgozik nekem onnan van cukor mázam, karamelizálj cukrot és végén tedd a cukormáz tetejére így a tortának világos színe lesz,de csak keveset.

ajtildiko
ajtildiko Sat, 2013-01-26 19:00

Szia.
Elkészitettem a tortát a recepted szerint, de a krém eléggé folyékony lett. Egyáltalán nem olyan lett mint a képen. Még vágni sem lehetett annyira folyt ki a krém a szélén.

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Sat, 2013-01-26 19:30

SZIA. Sajnálom pedig 5 evőkanál liszt az elég sok, attól sűrű kell hogy legye. A tanácsom próbálj csak krémet készíteni az felhasználható sok süteményhez, ha nem elég kemény több liszt, vagy a jó be vált zseletin az tuti. A cukrászhab vagy hulala az magában nagyon erős tartású hab, az biztos hogy
nem folyik. Az úgy van el kell találni az arányokat, sok 1-re nem sikerül , tudom bosszúság, de biztos vagyok benne legközelebb össze jön. Ez a tortát hűteni is kell,hogy ne legyen folyós a krém Azt mindenki maga lássa hogy mikor csinálja a krémet milyen az állaga, ha nagyon lágy mint ahogy írtam akkor liszt vagy zseletin.Épp ma csináltam egy banánkrémes tortát, amit felrakok ide a nosalty-ra, én is voltam bajba a krémmel ,eléggé folyós lett, pedid a Vidék ízei recept ujsából van .De gondoltam nem tol ki velem, tettem bele zseletint, már jobb lett az állaga, de mikor kentem a tortára ez is folyt mindenfelé, nem győztem szedegetni a krémet a torta széléről. No gyorgyan be a hűtőbe , a hűtőt felvettem a legnagyobb fokozatra . Másnapra elég jó össze ált, isteni ízű volt a krém, nem mondom hogy a legtökéletesebb. De jó. Ha legközebb csinálom biztos tudom hogy kell a krémet. Úgy hogy ne keseredj el , sikerülni fog, következőnél. ÜDV GYÖRGYI

jevi30
jevi30 Sun, 2012-12-30 21:09

Ez a Tescos krémes torta,én ott voltam cukrász és a recept nem igazán így szól...

timcsica
timcsica Mon, 2016-09-05 15:06

Szia
És ahhoz esetleg tudnál receptet küldeni ? mert ebben a receptben például az sincs benne, hogy van benne lekvár ..

B.Dorka
B.Dorka / B.Dorka Mon, 2013-01-28 11:05

Ha megsütöttél valamit, tegyél fel arról képet, ne egy boltit fényképezz le és add el sajátodként! Csalással téveszted meg az embereket, pont ezért félnek sokan kipróbálni a netes recepteket... Ez még csak nem is hasonlít a többi recepted képeihez, látni, hogy ezt nem Te készítetted, hanem egy profi cukrász, profi eszközökkel! Ne ezzel téveszd meg az oldal látogatóit, mert ebből a receptből sohasem fog így kinézni a torta!
Nem is értem, hogy az oldal működtetőinek ez miért nem szúrt még szemet.

Lehet, h a recept a Tiéd és meg is sütötted, de hogy a képen szereplő tortát nem Te készítetted, abban biztos vagyok. A képen nem egy 26 cm átmérőjű torta van, mert az nem férne el így egy ekkora tányéron csak egy tortatálon. A tányéralátét méreteiből is lehet látni, hogy ez egy kisméretű torta, mégpedig a Tescos torta, otthon lefényképezve. Aminek a tetejére egészen biztosan nem egy fél tábla tortabevonó van rácsurgatva,mint a receptedben, hanem kevesebb. Ráadásul a tortabevonó a felvágáskor minimum megrepedezett volna, mert keményebb, mint a krémtől nedves piskóta. És a többi bakiról ne is beszéljünk. Ja és hol vannak a lányod szülinapi gyertyái, ha már ez a szülinapi torta?

.Méhecske.
Méhecske / .Méhecske. Sun, 2014-04-13 13:52

Tegnap megnéztem a krémes tortát a Tescoban, és tényleg ugyan így néz ki! Tökugyanez!!
És most ezért törlöm a receptkönyvemből, mert nem szeretem, ha hülyének néznek!

Mytzee
Mytzee Tue, 2013-01-08 20:43

Ha így finom tortát lehet sütni, akkor miért kéne más receptet alapul venni? Vagy ha jobb receptet ismer, akkor miért nem osztja meg a többiekkel?

Prolita
Prolita Mon, 2013-01-07 21:33

benie49! Szinte minden boltban lehet kapni. Ez az a bizonyos Hulala cukrozott tejszín.

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Sat, 2012-12-29 20:51

Kedves Györgyi:)
Egyik kedvencem a krémes:)Nagyon jól néz ki:)
Boldog új évet kívánok szeretettel:)
És az új évben is sok szépet:)
Csilla:)

921
tojás 6 db
citromlé 1 csepp
1 csipet
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
tojás 5 db
finomliszt 5 evőkanál
tej 4 dl
cukor 5 ek
növényi habtejszín 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
törökmogyoró 30 g
cukormáz 100 g
tortabevonó 100 g