Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kukorica-tortilla

Házi kukorica-tortilla
Házi kukorica-tortilla
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A házilag, frissen készített tortilla sokkal finomabb, mit a bolti társai, ráadásul még gluténmentes is.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval kicsit összekeverjük, majd mehet rá a víz és az olaj.
  2. Jól összedolgozzuk, majd pihentetjük kicsit. Ha nem akar összeállni vagy esetleg ragadna, kevés gluténmentes lisztet adjunk hozzá, ezzel korrigáljuk az állagát. 8-10 dkg-os gombócokat formázunk belőlük.
  3. Kukoricaliszttel megszórt felületen, kisebb kör alakúra nyújtjuk. Ebből a mennyiségből kb. 40-50 darab tortilla is kijöhet, attól függ, mekkorára nyújtjuk.
  4. Felmelegített serpenyőbe helyezzük a kinyújtott tésztákat, és mindkét oldalukat körülbelül két percig sütjük, míg hólyagosak nem lesznek, illetve kicsit meg is barnulnak .
  5. Még kissé langyosan tálaljuk, de felmelegítve is teljesen jó, sőt még fagyaszthatjuk is.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 917
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
78 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tortilla házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

198
kukoricaliszt 350 g
4 g
olívaolaj 1 dl
víz 4 dl
gluténmentes lisztkeverék 100 g