Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kürtőskalács parázson sütve

Házi kürtőskalács parázson sütve
Házi kürtőskalács parázson sütve
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a kürtőskalácsot. Sajnos az ára a piacokon, vásárokon nagyon felment már. Úgy gondoltam, hogy ha mindent beszerzek hozzá, akkor itthon elkészítve még finomabb lesz. Találtam egy szuper receptet hozzá, beszereztük a hozzávalókat, és nekiálltunk. Kint parázson sütöttük, ahogy azt kell. Isteni finom lett és a hangulat is remek volt. Aki csak teheti, próbálja ki! Természetesen, aki nem tudja szabadban sütni, annak sütőben is van rá lehetősége. Egy befőttesüveget vagy sörös dobozt alufóliába tekerve is helyettesítheti a fahengert.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 kg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 dkg só
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dkg élesztő vagy 1 cs porélesztő
  • 0,5 l tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • fahéj, dió, cukor a forgatáshoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt -pici cukorral- langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A margarint megolvasztjuk.
  3. A lisztet és a többi száraz hozzávalót összekeverjük. 
  4. Az élesztős tejet hozzáadva jól összedolgozzuk, dagasztjuk. 45-50 percig pihentetjük. 
  5. Azután lisztezett deszkára borítjuk, már nem dolgozzuk újra át, csak szétnyújtjuk ujjnyi vastagra. 5 cm széles csíkokra vágjuk.
  6. Jól beolajozott hengerre tekerjük. Picit fedjék egymást, és két vége alá legyen hajtva.
  7. A tészta külsejét is megolajozzuk, és jól meghempergetjük cukorban.
  8. Aranybarnára sütjük.
  9. Még melegen cukrozatlan dióba vagy fahéjba forgatjuk. (De lehet kókuszreszelék is vagy csoki.)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 41 784
elküldve: 21
receptkönyvben: 351
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyhatündérke

Mióta szakács: 2012.06.13.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kürtőskalács házilag, kürtőskalács parázson, kürtőskalács a szabadban készítve

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hirondelle
hirondelle Mon, 2015-10-19 16:47

Többször is elkészítettem már, tökéletes recept. (Én vajjal készítem, úgy is nagyszerű.) Köszönjük! :)
Egy saját észrevétel: vigyázni kell, nehogy kiszáradjon kelesztés és feltekerés közben a tészta, különben sütés közben letekeredhet a fáról!

Kicsu
Kicsu Thu, 2015-04-23 13:41

Szia! Nekem az lenne kérdésem, hogy mire tekerted fel, és hogy sütötted meg? Van eredeti formád, és forgatód, vagy valami házi találmány esetleg? Köszi a választ.

Tibiapu
TIBIAPU / Tibiapu Fri, 2014-07-18 22:00

Próbáld meg először a tésztát megsütni a tűz felett, és csak aztán szórd rá-karamellesítsd rá a porsukrot, ha a sütás elején rakod rá a cukrot a karamell rétek nem engedi átsülni a tésztát.

zsoltesviki
zsoltésviki / zsoltesviki Wed, 2013-11-20 09:46

NAGYON szívesen!!!! számomra is nagy öröm volt hogy sikerült, hihetetlen sikerélmény volt! Arról nem is beszélve hogy talán ez az egyetlen édesség aminek csodálatos hangulata van miközben készül. Kint 3 fok, izzik a parázs és a párnák között egy pohár borral, barátok társaságában sütögettük majd majszoltuk a kalácsot. Hozzátenném hogy én teljes kiörlésű tönkölyliszttel dolgoztam és kókuszvirág cukorral. És nem volt rossz íze, sőt! Szóval hálásan köszönjük a receptet és még nagyon sokszor el fogjuk készíteni, főleg hogy itt a tél..További jó sütögetést neked is!

Kitti008
Konyhatündérke / Kitti008 Sun, 2013-11-17 17:46

Nagyon szépen köszönöm! Nagy öröm számomra, hogy így bevált máshol is a recept! Mi folyton ezt alkalmazzuk, szerintem is egy kiváló recept. Remélem még sokszor elkészítitek majd :)

zsoltesviki
zsoltésviki / zsoltesviki Sat, 2013-11-16 21:19

Na szóval, itt egyetlen hozzászólás sincs.... Én végigolvasgattam majdnem az összes KK receptet és azt gondoltam hogy akkor is ez a legjobb. És így is van! Ez a recept tökéletes, soha ilyen finom KK nem ettünk! Köszönjük a receptet és örülök hogy nem azt készítettem el, ahol már vagy 10 hozzászólás is áll, többnyire persze csak azok, hogy jaj de jó majd elkészítem. hát ez el lett készítve és HIBÁtLan! Köszönjük!