Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi levendulaszörp

Házi levendulaszörp
Házi levendulaszörp
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levendulaszüret hamarosan véget ér, szóval még pont időben vagyunk, hogy elkészítsük a nyár legjobb italát!
Mutatom a legfinomabb levendulaszörp receptjét!
Ha bővebben olvasnál róla, akkor katt ide!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasba öntjük a cukrot és a citromsavat, felöntjük 2 liter vízzel, beledobjuk a karikákra vágott kezeletlen citromot, és felforraljuk.
  2. Közben a levendula szárának az alsó részétől felfelé haladva, egy mozdulattal egyszerűen lehúzzuk a virágokat egy nagyobb tálba.
  3. Ha felforrt a vizünk, leforrázzuk vele a megtisztított levendulákat, majd lefedve legalább 1 napig pihentetjük.
  4. Másnap átszűrjük a levet, újból felforraljuk, majd még melegen a megtisztított üvegekbe töltjük.
  5. Lezárjuk, majd fejjel lefelé pihentetjük 15 percig.
  6. Ha letelt az idő, visszafordítjuk az üvegeket, egy konyharuhába szorosan betekerjük, és legalább egy éjszakát pihenni hagyjuk.
  7. Másnap fogyaszthatjuk is, kész a házi levendulaszörpünk!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 2 281
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Réthly Dávid

Mióta szakács: 2017.03.21.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

levendulaszirup

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

649
levendula 50 db
cukor 2 kg
víz 2 l
citrom 2 db
citromsav 1 ek