Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi Malibu rum

Házi Malibu rum
Házi Malibu rum
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm egyik kedvenc itala, és közelgő szülinapjára csináltam neki. Gondoltam, házilag mégis csak szívből jövőbb. :D A receptet a gasztrotrend oldalán találtam.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszdiót feltörjük. Ennek a módja: tartsuk úgy a gyümölcsöt, hogy egy mosolygós arcot ábrázoljon. Az alsó lyukat dugóhúzóval szúrjuk át, és öntsük ki belőle a folyadékot - erre nem lesz szükségünk. Ezután kalapáccsal törjük ketté, majd több apróbb darabra, és a barna héját késsel távolítsuk el róla
  2. Miután feltörtük, a húsát lereszeljük.
  3. Egy lábasba felforraljuk a vizet, majd hozzáadjuk a cukrot, miután feloldódott, hozzárakjuk a kókusz húsát, és kb. 2 percig tovább kevergetjük, majd levesszük a tűzről.
  4. A kihűlt sziruphoz hozzáadjuk a rumot. Ezután a lábast (vagy akár áttölthetjük dunsztos üvegbe is) légmentesen lezárjuk, és fénytől mentes, hűvös helyen tároljuk 2-3 hétig.
  5. Ha letelt a várakozási idő, ruhakendőn jó alaposan átszűrjük, és üvegbe töltjük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 872
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Landyland

Mióta szakács: 2014.02.18.
19 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kókuszos rum, házi Malibu, házi kókuszos alkoholos ital

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

palmleaf
palmleaf Mon, 2016-10-31 09:57

Köszi a receptet, ma megcsinálom. Annyit tennék hozzá, hogy van egy egyszerűbb módja a kókuszdió feltörésének. Én a meleg sütőbe szoktam tenni, 5-10 perc után a burok megreped, és gyönyörűen kézzel el lehet törni. Ettől nem fő meg a belseje, kicsit meleg lesz, de az élvezeti értékéből nem von le.

Landyland
Landyland / Landyland Mon, 2016-10-31 11:05

Köszi a tippet, legközelebb tuti kipróbálom, az én módszeremmel iszonyú sokat szenvedtünk.
Az ital meg remélem ízleni fog :)

Landyland
Landyland / Landyland Mon, 2015-11-02 20:43

Szia! Sajnos nem hinném, hogy működne, mivel a kókuszreszelék nagyon száraz, ide meg szerintem kell a kókusz zsírossága.

549
kókusz 1 kg
fehér rum 7.5 dl
víz 2 dl
cukor 34 dkg