Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi mandulavaj

Házi mandulavaj
Házi mandulavaj
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy mandulavajat igénylő recepthez készítettem el ezt a különlegességet. Amilyen macerásnak hangozhat, hogy készítsünk otthon mandulavajat, igazából annyira egyszerű. Persze kell hozzá egy késes aprítógép és némi (sok) türelem. De ezen kívül más nem nagyon.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hántolatlan (azaz a barna, belső héjat még viselő) egész mandulákat helyezzük a késes aprítógépbe, és kezdjük el aprítani a mandulát.
  2. A mandulavaj készítésének trükkje a fokozatosság, és a türelem. Ne akarjuk látni rögtön a mandulakrémet, először nyilván a hagyományos aprítás zajlik majd, és egyszer csak, 5-10 perc után lesz krémes állagú az étel. Legyünk türelmesek, 10-30 másodpercnyi aprítás után mindig kapargassuk le az aprítóedény faláról a krémet, majd aprítsunk újra.
  3. 5-10 perc után kárpótolni fog minket a krémes végeredmény, annak látványa, hogy a kemény mandulából, magas (és egészséges) zsírtartalmának köszönhetően miként lesz kenhető krém.
  4. Ez a natúr változat, készíthetjük ugyanezt pirított mandulából, és ízesíthetjük is a krémünket ízlésünk szerint, akár mézzel, akár fűszerekkel, sóval is.
  5. A kész krémet jól záródó edényben felhasználásig a hűtőben tároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 727
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

BodonJudit

Mióta szakács: 2013.12.13.
28 recept

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Mandulakrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

295
mandula 200 g