Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi Monte - pohárkrém

Házi Monte - pohárkrém
Házi Monte - pohárkrém
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és gyors édességre vágytam, az itthon éppen fellelhető alapanyagokból, és ezt találtam ki. Első alkalommal ráadásul hidegen kikeverhető csokipudinggal készítettem, s úgy is nagyon finom volt.

hozzávalók / 4 adag

A csokikrémhez

A fehér krémhez

ajánlat

Kevésbé édesszájúak többfelé is oszthatják, mert elég tömény. Bár nekünk így is kevés :).
Gyorsítás kedvéért használhatunk hidegen kikeverhető pudingot is, akkor aztán pikk-pakk kész van.

Új ötlet: Hogy még "montésabb" legyen, keverjünk a pudinghoz 2-3 ek. nutellát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a csokikrémet készítjük el, ami tulajdonképpen csokipuding. Kb. 150 ml tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot és a kakaóport, eközben elkezdjük melegíteni a maradék tejet.
  2. Ha felforrósodott beleöntjük a pudingporos keveréket, és folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik.
  3. Ha elkészült, kihűtjük (Fedjük le fóliával, mert így nem "bőrösödik meg" a teteje, de az edény már ne legyen meleg, mikor rátesszük, mert ráolvadhat).
  4. A fehér krém következik: a tejszínt kemény habbá verjük 3 ek porcukorral, ezután a tojássárgáját a maradék cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a mascarpone-t. Ha jól kikevertük, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tejszínhabot.
  5. Ezután rétegezve 4 pohárkába töltjük a krémeket, majd betesszük a hűtőbe, vagy rögtön fogyasztjuk.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 63 632
elküldve: 8
receptkönyvben: 1 028
elkészítve: 25/44
Facebookon megjelent: 2

szakács

bacver

Mióta szakács: 2010.12.12.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis pohárkrém, mascarpone-s tarka pohárkrém, csokis-vaníliás édes krém

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katababa73
katababa73 Sat, 2015-12-19 19:20

Isteni!A családnak nagy kedvence lett!! Köszönjük a receptet!:)))))

nemeth-cs
nemeth-cs Mon, 2015-11-30 01:29

Nekem is a mogyoró íz hiányzik a receptből, nutellával fogom kipróbálni :)

sz.agota
sz.agota Sat, 2013-08-10 15:33

A tejszín mennyiségét sehol sem találom, csak a leírásban van benne, a hozzávalók között nem szerepel. Fél literes kell, vagy elég a 30ml?

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-08-10 15:47

belekotyogok:) 2 dl. tejszín kell. A hozzávalóknál a szürke sávot görgesd le. Akkor látni fogod:) G

Huncutka73
Huncutka73 Mon, 2013-01-14 17:44

Hmmm...imádtuk, Ízre és állagra is kiváló! úgyhogy bekerül a receptkönyvbe! :) Gratulálok!

ancsabella
ancsabella Sun, 2012-08-26 16:18

Nem érezni ki rajta a sajtot? (mascarpone)
Azt lehet valahol kapni vagy ti csináltátok meg azt is?
(Jah és főző tejszín vagy habtejszín kell hozzá?) - gondolom főző...

bacver
bacver / bacver Mon, 2012-08-27 00:44

A mascarponénak önmagában hasonló íze van mint a tejszínnek, csak sűrűbb, keményebb állagú, tehát olyan ízt nem fogsz érezni, amire azt mondhatnád, hogy sajt íz. Én vásárolni szoktam, általában a Lidl-ben, vagy az Aldiban, mert itt a legkedvezőbb az ára. Viszont olvastam már a neten olyan recepteket, amik leírják a "hamis mascarpone" készítését, ezt még soha sem próbáltam.
Ehhez a recepthez HABTEJSZÍN kell! Nem szeretném taglalni, de a főzőtejszín az egy felesleges termék, bármely receptben, ha szerepel egész nyugodtan lehet habtejszínt (ne keverjük össze a Hulalával és társaival) használni, édes és sós ételekhez egyaránt, hiszen önmagában a habtejszín nem édes. És így az étel is finomabb lesz.

ancsabella
ancsabella Mon, 2012-08-27 14:04

És ha már főzőtejszínt vettem, akkor ne is csináljam meg abból hanem vegyek inkább habtejszínt?
(hol tudok tejszín ízű pudingport venni? Eddig csak Auchan-ban láttam de oda nem tudunk most elmenni...) Dr. Oetker-nek van azt tudom...

bacver
bacver / bacver Mon, 2012-08-27 17:08

Hát, nem hinném, hogy a főzőtejszínt habbá tudod verni és az íze sem lehet túl jó szerintem. De ahogy gondolod... Igen, Dr. Oetker-es a tejszín ízű pudingpor, szerintem szinte minden élelmiszer üzletben kapható, nem olyan új dolog ez. Én falusi kis boltban is láttam már. De csinálhatsz hozzá sima csokipudingot is, én azért nem azzal csináltam, mert annak nem szeretem az ízét és az állagát, bár egy kis kakaóporral feljavítható.

ancsabella
ancsabella Mon, 2012-08-27 18:27

Na vettem habtejszín ízű pudingport és most belevágom a dologba szurkoljatok :)

Hát nem jött össze a tejszínhab téma... sima tejszínhabot teszek hozzá, mert nincs időm még egyet behűteni és lehet hogy az sem sikerül... a barna krém meg addig megkövül :P
Majd megírom milyen lett...

bacver
bacver / bacver Sat, 2012-03-17 11:44

Hát... van abban valami amit mondasz. Az eredeti Monte valóban csokis-mogyorós ízű. :)
Ezen így elgondolkozva tennék még a csokis krémbe egy kis Nutellát, mondjuk 2 ek.-al, viszont akkor a cukor mennyiségét csökkenteném. Vagy esetleg mogyorólikőrt, bár nem igazán szeretem, ha alkoholos íze van az édességnek. Így inkább maradnék a Nutellánál.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sat, 2012-03-17 09:52

Én nem vagyok édesszájú,de a monté-t imádom.Tegnap este is bevágtam kettőt.Na kiváncsi leszek milyen.El fogom késsziteni hamarosan.:-)

vigibrigi
vigibrigi Thu, 2011-08-04 14:48

Szuuuper!!!!!!! Végre találtam egy olyan gyorsan elkészíthető, habkönnyű édességet,amivel a 10 éves kereszttesómat-ki mellesleg lány:P-mindig elvarázsolom!!!! Finom és egyszerű!!!!! Gratulálok!!!!! :D

648
tej 500 ml
tejszínízű pudingpor 1 tasak
cukor 6 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
mascarpone 250 g
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 6 ek
habtejszín 2 dl