Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi palacsinta-lasagne limon konyhájából

Házi palacsinta-lasagne limon konyhájából
Házi palacsinta-lasagne limon konyhájából
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet tíz éve fejlesztem, a lilahagymás kezdés, a tejjel felöntés Jamie Olivertől van, a többi része saját tapasztalat. A palacsinta miatt gyorsan megsül, biztosan puha marad és nagyon finom, mert beszívja a fűszeres húsos ragut. Muszáj kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon megpároljuk a kockára vágott lilahagymát, mellédobjuk a babérlevelet is.
  2. Ha kész, rátesszük a darált húst és nagy lángon körbepirítjuk, majd ráöntünk 1 dl tejet, és megvárjuk, míg elfő a leve, majd megismételjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsom konzervvel, majd alacsony lángon, lefedve 1-2 órát főzzük. A vége felé beledobjuk a bazsalikom leveleit, valamint az apróra vágott fokhagymát is.
  4. Ha kész, kevés balzsamecettel fűszerezzük, és hozzákeverjük a tejszínt úgy, hogy 3 evőkanálnyi maradjon belőle.
  5. Elkészítjük a palacsintákat.
  6. A kiolajozott kerámiatál aljára 2 palacsintát teszünk, a húsos ragu negyedét rákanalazzuk, és megszórjuk reszelt sajttal. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók, majd a tetejére a kimaradt tejszínt öntjük, és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  7. 200 fokos sütőben pirosra sütjük kb. fél óra alatt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 661
elküldve: 7
receptkönyvben: 106
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

limon

Mióta szakács: 2013.03.27.
15 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

palacsintával készült lasagne, sós palacsintás lasagne, marhahúsos lasagne

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csupacsokiL
csupacsokiL Tue, 2015-10-13 00:47

Nagyon tetszik a recept, kipróbálom :-) Miért kell olyan sokáig /1-2 órán át/ főzni a ragut?

dadimami
dadimami Tue, 2015-11-24 12:24

A marhahúsnak hosszabb a puhulási, főzési ideje, és ez abból készül. Kuktában hamarabb megpuhulna, de ez esetben nem jelent megoldást, mert részletekben kell hozzáadni a tejet, tejszínt, és várni kellene, hogy a kukta nyitható legyen, emiatt a végeredmény időben ugyanaz lenne, sőt talán még több is.

csoki1
csoki1 Mon, 2013-04-22 18:06

Mivel lehet helyettesíteni a balzsamecetet ha épp nincs itthon?

698
darált marhahús 0.5 kg
lila hagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
tej 2 dl
konzerv paradicsom 800 g
bazsalikom 1 marék
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
balzsamecet 1 teáskanál
habtejszín 2 dl
sajt 25 dkg