Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi pappardelle tejszínes-gombás raguval

Házi pappardelle tejszínes-gombás raguval
Házi pappardelle tejszínes-gombás raguval
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvet kaptam a házi tészta készítéshez. Ha 2-3 alkalommal magunk készítjük a tésztát rájövünk, milyen egyszerű és olcsó. Arról nem beszélve, hogy a nyomába sem lép egyik bolti tészta sem. Ezt a receptet is a tészta ihlette... volt gombám, kis tarjám... egy kis ez, egy kis az.... Hááát, isteni tészta lett. Alig várom a nyarat, hogy hasonló étkeket készítsek... egy kis csodás, színes mángold, medvehagyma... koriander... bazsalikom... ruccola. Nos én így várom a nyarat... zöld, színes étkekkel !! De mikor lesz már nyár????

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, elkeverjük a csipet sóval, majd mélyedést képezünk a közepén, beleütjük a 3 tojást.
  2. Villával elkeverjük a tojást, majd hozzáadjuk az olajat. Pár perc alatt cipóvá gyúrjuk. (Én még tettem egy kevés vizet hozzá, így könnyebben tudtam gyúrni.)
  3. Beletesszük egy zacskóba, és berakjuk a hűtőbe pihenni.
  4. Ez idő alatt vághatjuk össze a kockára vágott tarját és a zöldségeket.
  5. Az olajon pár percig sütjük a tarját, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, gombát. Nem kell sózni, miután a tarja elég sós (mármint az enyém az volt), borsozzuk.
  6. 6-8 percig főzzük (a gomba elég vizet ereszt), majd hozzáadjuk a tejszínt is, és azzal 2-3 perc alatt készre főzzük.
  7. A tésztát kisebb darabokra vágjuk, és tésztanyújtóval kinyújtjuk. Ha nincs gépünk, hát akkor kemény munkával kinyújtjuk.
  8. Szélesebb metéltre vágjuk, és lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük.
  9. Összekeverjük a raguval, és tálaláskor kevés sajtot reszelünk rá
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 905
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

házi tészta tejszínes gombaraguval, sertéstarjás-gombás ragu tésztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

677
füstölt tarja 15 dkg
gomba 25 dkg
póréhagyma 1 db
újhagyma 3 db
fokhagyma 3 gerezd
főzőtejszín 150 ml
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 3 db
finomliszt 35 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 0.5 ek
sajt 5 dkg