Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi pizza

Házi pizza
Házi pizza
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a pizzát, de a mai árak mellett sokkal jobban megéri otthon megcsinálni, és amúgy is hamar össze lehet dobni, és így kiadósabb is. A leghosszabb fázis a tészta kelesztése. A lisztmennyiség növelésével "vastagíthatunk" a pizzán - ki hogy szereti, és a feltéteket is mindenki a saját ízlésének megfelelően variálhatja.

hozzávalók / 3 adag

Tészta

Alap

Feltét

ajánlat

Ezt az adagot ketten szoktuk megenni a párommal - de persze nem egyszerre. Szerintem ha valaki nem nagy étkű vagy vastagabb tésztával készíti, akkor akár 3-4 ember is jóllakhat belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a sóval egy tálba öntjük. Én az instant élesztőt is mindig felfuttatom, tehát: az élesztőt a cukorral és a meleg vízzel elkeverjük, majd felfuttatjuk.
  2. Ezek után a liszt közepére egy kis mélyedést készítünk, amibe beleöntjük a kész élesztőt és az olajat.
  3. A tésztát alaposan bedagasztjuk, majd megkelesztjük kb. fél -1 óra alatt.

Alap

  1. Az alap hozzávalóit csak össze kell keverni egy kis tálban (ízlés szerint tehetünk bele más fűszert is - én néha szoktam egy kis tört fokhagymát).

Feltét

  1. A különböző feltéteket ízlés szerint felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
  2. Mikor a tészta megkelt, kinyújtjuk, és a tepsinkbe fektetjük (hogy ne ragadjon oda, belisztezhetjük a tepsi alját, vagy akár sütőpapírt is tehetünk alá). Ezután megkenjük az alappal, majd a feltét hozzávalóit ízlés szerinti sorrendben rápakoljuk, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. Kb. 20-30 perc alatt sül meg. Szeletelni még melegen érdemes.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 480
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

miia

Mióta szakács: 2017.05.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás pizza, paradicsomos pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

712
finomliszt 350 g
instant élesztő 7 g
cukor 0.5 teáskanál
víz 200 ml
olívaolaj 1 ek
1.5 kávéskanál
sűrített paradicsom 70 g
ketchup 1 ek
1.5 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
lila hagyma 1 közepes db
csirkemell sonka 150 g
kolozsvári szalonna 50 g
csemegeuborka 2 közepes db
sajt 40 g