Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi pizza csorbaviki konyhájából

Házi pizza csorbaviki konyhájából
Házi pizza csorbaviki konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a pizzatészta még anyukám receptje, kiskoromban gyakran készítette nekünk, mert nagy kedvencünk, és én is ezt a receptet használom. A feltét szabadon választható, én most az egészség jegyében házi paradicsomszósszal, sonkával és spenóttal készítettem. És természetesen sok-sok sajttal. :)

hozzávalók / 4 adag

tészta

feltét

ajánlat

A feltét bármi lehet, én szoktam tejfölös-sonkás-sajtos változatot is készíteni, de a család nagy kedvence a bolognai raguval megkent főtt tojásos-sajtos változat is :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, olajból, vízből, élesztőből, sóból és cukorból tésztát gyúrunk. Egy tálat kiolajozunk, beletesszük a tésztát, megkenjük olajjal a tetejét, és letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a pizzaszószt. A hagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, sóval, borssal, mustárral és bazsalikommal ízesítjük. Pár perc alatt összefőzzük.
  3. A megkelt tésztát 3 cipóra osztjuk, és letakarva még 10 percig kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A cipókat kb ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiolajozott tepsibe vagy pizzasütő formába rakjuk, a tetejét megszurkáljuk egy villával. 2-3 perc alatt elősütjük.
  5. Az elősütött pizzát megkenjük a szósszal, ráhalmozzuk a sonkát, a spenótot és a reszelt sajtot, majd kb. 5 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 195
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

csorbaviki

Mióta szakács: 2016.02.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos sonkás pizza, paradicsomos spenótos pizza, sajtos sonkás pizza spenótosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

769
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 1 kávéskanál
napraforgó olaj 3 ek
víz 225 ml
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 25 dkg
bazsalikom 1 teáskanál
mustár 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
csirkemell sonka 15 dkg
spenót 10 dkg
trappista sajt 15 dkg