Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi pizza Hangman konyhájából

Házi pizza Hangman konyhájából
Házi pizza Hangman konyhájából
48 perc / előkészület: 30 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha jut időm, mindig máshogy próbálom elkészíteni a pizzákat. Feltétek és fűszerek különböző variációra. Eddig ez bizonyult a legkelendőbbnek :)

hozzávalók / 5 adag

tészta

feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos vízben cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, és mélyedést csinálunk a közepébe, beleöntjük az olajat és a felfuttatott élesztőt, majd beleszórjuk a bazsalikomot, oegánót, rozmaringot és a sót.
  3. Villával apránként belekeverjük a lisztet, majd amikor már nem bírjuk villával, akkor kézzel folytatjuk, és miután összeállt, még 10 percig gyúrjuk. Cipó formára alakítjuk, és az alját aláhajtjuk, majd kevés liszttel megszórjuk a tetejét.
  4. Majd egy tál aljába kevés lisztet teszünk, és beletesszük a tésztát. Jól bebugyoláljuk, és hagyjuk kelni 3-4 órán át, és közben egyszer sem nézzük meg, hogy áll a kelésben, mert kijön a meleg levegő, és ugyanott leszünk, mint kelesztés előtt.
  5. Amíg kel, lereszeljük a szalámit, kolbászt, sajtot, és felkockázzuk a szalonnát.
  6. A megkelt tésztát elnyújtjuk, és jól kikent tepsibe tesszük (annyira kell kikenni a tepsit, hogy a tészta sütés után kicsusszanjon belőle). Ujjainkkal megütögetjük a tepsiben levő tésztát, és ráöntjük a paradicsomszószt vagy a ketchupot, amelyet megszórunk oregánóval.
  7. 250 fokon 13 percig sütjük. Majd kivesszük a sütőből, és ráöntjük a kikevert tojást.
  8. Ezt az oregánós tésztát 5 percig sütjük 180 fokon a sütőben, majd rászórjuk a feltéteket a következő sorrendben: szalámi, kolbász, szalonna, sajt.
  9. Majd ezután még 5 percig sütjük.
  10. Kicsúsztatjuk a tepsiből egy tálcára, és felszeleteljük. Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 771
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 2

szakács

Moki

Mióta szakács: 2015.02.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pizza
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalámis-kolbászos pizza, tojásos pizza szalámival és kolbásszal, reszelt kolbászos pizza

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

864
víz 2.5 dl
cukor 1 teáskanál
élesztő 1 kávéskanál
finomliszt 500 g
olívaolaj 1 ek
2 csipet
bazsalikom 1 tk
oregánó 2 ek
rozmaring 1 csipet
paradicsomszósz 1 dl
oregánó 0 ízlés szerint
szalámi 200 g
kolbász 100 g
füstölt szalonna 50 g
sajt 150 g
tojás 1 db