Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi pöttyös desszert

Házi pöttyös desszert
Házi pöttyös desszert
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég vettünk egy zacskós édességet, ami mandulás-kókuszos túródesszertként kapható. Meglepődtünk, mennyire kicsi adagok voltak a kis zacskókban, ezért még aznap összedobtam ezt az egyszerű édességet, és megfogadtam, nem engedek a gyerek kérlelésének, nem veszek többet még egyszer. Sokkal finomabb, és tudom, hogy nincs benne semmilyen adalékanyag.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk.
  2. A jól összetört túróhoz adagoljuk az összes hozzávalót.
  3. Kis golyócskákat formázunk.
  4. Megmártjuk az olvasztott csokoládéban.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 542
elküldve: 4
receptkönyvben: 371
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás-kókuszos túródesszert, mandulás-kókuszos túrógolyó, csokoládéba mártott túrógolyó

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timea817
Timea817 Wed, 2012-03-14 00:42

Mennyire kell megolvasztani a vajat? Teljesen legyen folyós? És teljesen forrón adjuk a túróhoz vagy húljön előtte egy picit? Előre is köszönöm a válaszokat!

bokine
bokine / bokine Mon, 2010-10-25 10:46

Kedves Pinkcsoki! Gratulálok a receptedhez, sok sikert itt az oldalon is. Üdv: Bokros Erika

Guba Erika
Epercsók / Guba Erika Mon, 2010-10-25 10:21

Szia Mézescsupor!
Megelőzött a kedves Gargoyle , és elmondta a jó tippet.
Mikor feltettem a blogomra, pont ezt fűztem hozzá, hogy ez a recept mindenkit beindít és sok variációja fog születni. Jól gondoltam, és így is lett. Persze, hogy én is így vagyok minden recepttel, megváltoztatom egy picit, ezért szeretek "alkotni" , mert nem lehet elrontani, csak bővíteni.
Örülök, hogy Neked is bejött!
Üdv Pinkcsoki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-25 11:10

Kedves Erika!
Oly annyira bejött ez a desszert, hogy pontosan olyan az íze, mint az igazi túró Rudinak. Ma reggel újra leteszteltem, nem változott!:() Biztosan sokat fogom még ily módon készíteni, még egyszer, köszönöm szépen.
mézescsupor

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-24 22:58

Kedves Pinkcsoki!

Megcsináltam a túródesszertedet, persze, kicsit másképp, szokásomhoz híven.:) Nem tettem bele kókuszt, cukrot, mandula aromát, és tejszínt. A cukor helyett folyékony édesítőszert használtam. Meg kell, hogy mondjam, ISTENI lett. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy vajjal keményítsük gyúrhatóvá a túrót. Már csak egy problémám akadt, még azt kell tökéletesítenem, hogy lehet szépen, és jól bevonni a golyókat. Az a baj, hogy amikor kezdem, még nagyon folyik a csoki, így vékony lesz a csokibevonat, persze a hideg túrótól hűlni kezd, és beáll a megfelelő túró csoki arány. Még azzal viaskodom, hogyan vegyem le a villáról, hogy szép maradjon, nekem fogvájóval sikerült lehúznom. Köszönöm ezt a remek receptet, most már én is ehetek túró Rudit.
Köszönettel
mézescsupor

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-10-25 09:55

Szia mézescsupor!
Olvasva a hozzászólásodat, csak eszembe jutott, hogy ötletnek leírom neked. Amikor mi bonbont vagy ilyesmit gyártunk, eleve fogvájókra szúrkodjuk fel a golyóbisokat. Egyre vagy kettőre kétoldalról, hogy könnyebb legyen. Arról meg aztán szépen le lehet őket húzni.
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-25 11:05

Kedves Gargoyle!

Köszönöm szépen a remek ötletet, legközelebb így próbálom meg.
Köszönettel
mézescsupor

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-10-23 22:28

Kedves Pinkcsoki!Megnézem, és remélem mihamarabb találkozok a receptjeiddel, az enyéim fenn vannak, de valahol lelassultak, majd csak kikerülnek, látókörbe, remélem, megtetszik valamelyik.Holnapra szép napot,aztán megint beindul egy hét.Szia:Éva-Anyóca (aztán őszi szünet, a gyerekeimmel már várjuk nagyon)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-10-23 10:32

Nem baj, a téli hangulat, hiszen az idő is azt sugallja egyre jobban, hogy vége az ősznek, jön a tél.A recept csúcs.Nem megszólásnak értetem, hogy nem pink, hanem a csodálatos sötét étcsokibarnaságot, amit imádok, de én nyáron is,sőt.....!!!Nem igazán vagyok oda a hidegért, bármennyire gyönyörű is a havas táj,bentről talán igen, de ez is eljött, és meg kell találni a szép oldalait, ez az egyike, a sütid, és lesznek még itt süti és ételcsodák, ezek elkészítésével, az ünnepekre való fókuszálással, szoktam túlélni ezt az időszakot, várom a tavaszt.Ne haragudjon meg érte senki, Te se, ez van.Szép napot!Éva-Anyóca

Guba Erika
Epercsók / Guba Erika Sat, 2010-10-23 11:11

Dehogy haragszom!
Tetszett a hozzászólásod és jó poénnak tartom a nem "pinkséget"!
Csak próbáltam valamivel kivágni magam, és ez jutott eszembe a kép hangulatáról.
Én is csokiimádó vagyok, nézd meg a másik receptemet is: Csokoládé mousse fügén tálalva!
Remélem még majd találsz az elkövetkező receptek között is kedveset!
üdv Pinkcsoki

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-10-22 20:30

Szuper kép, gratula az első megjelent receptedhez!
Várjuk a többit is! :-)
AzEszter

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Fri, 2010-10-22 19:26

A vajat is a túróba rakod vagy a csokiba? Csak mert számomra nem egyértelmű :S
Rendkívül ínycsiklandozó, szerintem vasárnap meg is csinálom!

Guba Erika
Epercsók / Guba Erika Sat, 2010-10-23 09:51

Szia!
Igen, persze, csak annyira keveset akartam írni, hogy ezért lehet félreértés.
Üdv
Pinkcsoki

cafika
Cafika / cafika Fri, 2010-10-22 18:47

Pinkcsoki,
gyònyòrù fotò, szuper recept !!
+ dìjazom, hogy lisztnélkùli..elòbb-utòbb elkészìtem.
kòszi a receptet,
ùdv. Cafika

753
tehéntúró 25 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mandulaaroma 3 csepp
kókuszreszelék 10 dkg
habtejszín 1 dl
étcsokoládé 10 dkg