Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi ruszli - házi ecetes hal

Házi ruszli - házi ecetes hal
Házi ruszli - házi ecetes hal
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy a házi olajos hal receptemnél is írtam már: kis hal alatt értem a bodorkát, a vörösszárnyút, a küszt, de semmiképpen sem kárászt, mert  nem puhul meg a szálkája.

A horgászat szerintem egy rém unalmas dolog, kivéve!, ha snecizni megyünk. Ilyenkor nem hagytam ott édesapámat, hogy madarakat lessek, hanem én is beszálltam a zsákmányszerzésbe, és a nap végén együtt pucoltuk meg a halakat. Kellemes emlékek. :)

A receptet egy horgászás során szerezte édesapám egy idős horgászembertől. :)

Ha valaki nem horgászik/nincs szomszéd horgászbácsi, akkor el lehet készíteni megfelelő méretű halfiléből is.

 

 

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ha valaki nem szíveli a halat, de szereti a savanyított zöldségeket, annak is ajánlom ezt a pácot a hagymának, répának, mert igen ízletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szeljünk fel 2 kg vöröshagymát, majd rétegenként bőven sózzuk be egy tálban. (Ez a receptben megadott 20 tk-on kívüli sómennyiség.) Hagyjuk állni 15 percet, majd facsarjuk ki.
  2. Készítsük el az alaplevet: 1 liter vízbe oldjuk a cukrot, a megadott sómennyiséget, és tegyük hozzá az ecetet is. Nem szükséges melegíteni.
  3. Vegyünk 3 db 8 dl körüli befőttesüveget, amelyben ízlesesen körberendezgetjük a halainkat. Beletömködjük a vöröshagymát, és beleszurkáljuk a répát.
  4. A fűszereket osszuk el a befőttesüvegek mérete szerint. Tehetjük gézbe, akit zavar az egész fűszer, de lehet csak a hagyma köré szórni is.
  5. Ha három befőttesüvegbe csináljuk, akkor taktikai szempontból tegyük őket különböző helyekre: egyet a konyhában egy szekrény tetejére, ahol egy kissé melegebb van, a másodikat csak az asztalra, a harmadikat meg a hűtőbe. Így fog érni 2, 3, 5 hét múlva folyamatosan ellátva bennünket ruszlival. :) Tálat érdemes alátenni, mert könnyen "kifut". Tegyünk rá tetőt, de ne szorongassuk rá, hogy távozhasson a távozni kívánó folyadék.
  6. Ha szépen beért, akkor a hal gerince és szálkája nem zavarja meg az ízélményt.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 445
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

csakegygourmet

Mióta szakács: 2016.05.23.
5 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
konyha: orosz
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ecetes hal, ruszli, savanyított hal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

288
hal 40 dkg
vöröshagyma 2 kg
sárgarépa 2 közepes db
ecet 2 dl
cukor 10 csapott ek
20 teáskanál
fekete bors 20 szem
koriandermag 1 kávéskanál
mustármag 1 teáskanál
borókabogyó 15 db
babérlevél 3 db
víz 1 l