Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi somlói galuska 3.

Házi somlói galuska 3.
Házi somlói galuska 3.
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (55)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kollegám feleségétől kaptam a receptet még a nyáron, de azóta már nagyon sokszor elkészült.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A csokiöntethez

A tejszínhabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta tésztájához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A száraz hozzávakókat, a lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük, majd a tojásokhoz adjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
  4. A csokiöntethez kb. 6 dl tejet felforralunk. A maradék tejjel simára keverjük a vaníliás pudingport, a kakaót.
  5. A felforralt tejhez adjuk a cukrot, majd a pudingporos kakaót, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
  6. A tejszinhabhoz a tejszínt a porcukorral, a vaníliás cukorral és szódabikarbónával együtt felverjük.
  7. A  piskótát sárgabaracklekvárral (én anyukám házi lekvárját használom) vékonyan megkenjük, majd kockákra vágjuk.
  8. Egy tálba lerakunk egy sor piskótát, majd leöntjük csokiöntettel, megszórjuk dióval, ezután a felvert tejszínhab következik, majd erre piskóta, csokiöntet, dió, tejszínhab... folytatjuk addig, amíg a tál meg nem telik, vagy a hozzávalók el nem fogynak. A rétegezést lehetőleg tejszínhabbal fejezzük be.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 45
össznézettség: 259 534
elküldve: 89
receptkönyvben: 2 569
elkészítve: 114/168
Facebookon megjelent: 3

szakács

koktél

Mióta szakács: 2010.12.16.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

somlói galuska házi piskótából, piskótás pohárkrém csokiöntettel, tejszínnel, réteges poharas desszert

Hozzászólások (55)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pitypang01
ninipitypang / pitypang01 Wed, 2018-11-28 10:22

Kedves koktél!

Elkészítettem a receptedet. Piskóta helyett bögrés muffintésztát készítettem, és kihagytam a lekvárt. Legközelebb diétásan fogom elkészíteni az IR-em miatt. A lényeg: ISTENI lett és az egész család boldogan majszolta :) Köszönjük szépen!

stacy176
stacy176 Sun, 2018-02-18 12:23

Nem hittem volna, hogy valaha egy lekváros receptet dicsérni fogok, de ez egyszerűen tökéletes, pedig nem is szeretem a lekvárt, de gondoltam a családnak attól megcsinálom, aztán én is ettem belőle. Az első héten kétszer is el kellett készítenem annyira ízlett mindenkinek :) Igaz én finomliszt helyett zablisztet, kristálycukor helyett pedig nyírfacukort használtam, de így is nagyszerű lett.

Bocsi7
Bocsi7 Wed, 2016-03-23 11:35

Kedeves Koktél! A piskótát mindegy milyen tepsiben sütöm? Magasságra gondolok. Gáztepsi? Köszi a választ. :)

Merthin
Merthin Sun, 2015-05-10 22:38

Sokáig halogattam, de tegnap rászántam magam, hogy elkészítsem. Először megijedtem, mert rengetegnek tűnt a piskóta a krémhez és habhoz képest, de sikerült szépen eloszlatni. Kicsit sok lett (csak ketten vagyunk rá), de isteni finom. Egyszerűen tényleg tökéletes !!!!!!!!!!!!!! :-)

Melinda225
Melinda225 Thu, 2015-03-26 22:20

Sziasztok! Én már 2x elkészítettem, és tökéletes lett! Főleg másnap isteni, amikor a hűtőben összeáll. Már ha marad másnapra:)

koktél
koktél / koktél Fri, 2015-03-27 16:49

Köszönöm Melinda, én próbálom este készíteni pont emiatt...mert tényleg másnap az igazi. :) Örülök, hogy elnyerte tetszésedet.
Üdv, koktél

Pinki76
Pinki76 Fri, 2014-09-12 13:08

Fantasztikus a recept, elkészítettem a családomnak, nagyon finom lett. Viszont én 9 dl tejhez 2 tasak vaníliás pudingport tettem, így sűrűbb.

evlyn
evlyn Fri, 2014-05-30 22:22

A somloi a kedvenc desszertem es elhataroztam,hogy megprobalom elkesziteni a hetvegen.A te recepted tetszett a legjobban,majd irok hogy sikerult :)

Dzsudzsu
Dzsudzsu Sun, 2013-12-01 16:03

Nagyon szépen köszönöm a receptet! A múlt héten készítettem el először, de ma újra megcsináltam mivel nem tudunk vele betelni :) Mindenkinek nagyon ízlett, ízlik.

Aoimomo
Aoimomo Thu, 2013-05-09 14:58

Köszönöm a receptet, tényleg könnyű volt vele boldogulni, a végeredmény nagyon mutatós lett és biztos finom is (még a hűtőben várja, hogy hazaérjen a család).

Macherie
Macherie Mon, 2012-10-29 10:08

Tgnap elkészítettem az otthoniaknak :) Nagyon nagy sikere volt, a héten készíthetem el megint :) Köszönöm ezt az isteni receptet :)

koktél
koktél / koktél Mon, 2012-10-29 10:11

Kedves Macherie,
köszönöm, hogy elkészítetted! Örülök, hogy ízlett Nektek és sikert arattál vele!
Üdv, koktél

levaicsilla
levaicsilla Sun, 2012-08-26 18:04

Szia koktél!
Nagyon szépen köszönöm a receptet! Nagyon sok somlói galuska receptet néztem, de a tiéd tetszett a legjobban! Pici változtatással, de megcsináltam, és mindenkinek nagyon ízlett :)

koktél
koktél / koktél Mon, 2012-08-27 06:35

Szia Csilla,
Megtisztelsz ezzel, nagyon örülök hogy sikered volt és hogy a csapatnak is ízlett!
Üdvözlettel:koktél

koktél
koktél / koktél Fri, 2012-07-20 18:11

Kedves Szoffy,
köszönöm, hogy elkészítetted. A kakaó fajtájától függ a színe, én hagyományos kakaóval készítettem, nem instanttal. A krém "hígságát" nem nagyon értem...hígnak kell lennie, nem pedig puding sűrűségűnek.

Üdv, koktél

Szoffy
Szoffy Fri, 2012-07-20 20:39

Nekem furcsának tűnt,hogy szinte olyan híg,mint a tej,krémesebbre gondoltam. De az íze...hmmmm :)

Aoimomo
Aoimomo Thu, 2013-05-09 15:02

Az enyém tejnél sűrűbb, pudingnál hígabb lett. Milyen pudingport tettél bele? Anyukám már 2x járt úgy egy elvileg "márkás" porral, hogy a gyümölcstortája teljesen szétcsúszott, mert a puding híg maradt és elvándorolt, vitte magával az egész dekorációt is :)

Szoffy
Szoffy Fri, 2012-07-20 18:01

Nekem nem lett ilyen sötét a krém :( de az íze nagyon finom volt, s.baracklekvárt senki se hagyja ki! :)

sonce85
Sonce / sonce85 Mon, 2012-05-21 08:19

hmmm...elkészítettem,zseniális!!!
Tízóraira,ebéd után és vacsi után is ezt ettem,egyszerűen nem tudtam betelni vele. A kolléganőimnek is nagyon ízlett.

Nagyon köszönöm,hogy megosztottad velünk :-)

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 Tue, 2012-05-01 13:53

Szia koktél! tegnap megcsináltam és nagy sikert arattam vele.
Nem is gondoltam volna,hogy ilyen finom lesz.
De ma ettünk csak belöle nem engedték meg pedig én csináltam
Azt mondták hagy érjen,össze.
Köszönjük a receptet hogy feltetted.
Üdv és szép napot.

koktél
koktél / koktél Tue, 2012-05-01 21:37

Kedves Mézecske!
Nagy örömömre szolgál, hogy elkészítetted ezt a finomságot! :) A sikerednek pedig nagyon örülök!
Innentől kezdve pedig nincs visszaút, majd meglátod a rabja leszel a somlóinak. :)
Üdv, koktél

Magpie
Magpie Fri, 2011-11-11 18:27

Kedves Koktél!Sikert arattam vele,ez volt az első somlóim amit életemben csináltam.Elnyerte tetszését a páromnak.Köszönöm

koktél
koktél / koktél Sat, 2011-11-12 06:54

Kedves Magpie!
Megtisztelő számomra, hogy elkészítetted, annak külön örülök hogy megvolt a sikerélmény! :)
Üdvözlettel, koktél

zsiraf18
zsiraf18 Tue, 2011-11-01 13:20

Köszönöm szépen a receptet, egyszerűen gyönyörűséges!!!!! :D És... Nem nehéz megcsinálni!!!!!

koktél
koktél / koktél Tue, 2011-11-01 21:59

Kedves Zsiraf18,
egészségedre! :) Köszönöm hogy elkészítetted.
Üdv, koktél

Nyusssszi
Nyusssszi / Nyusssszi Thu, 2011-10-13 17:44

Az enyém most lett kész! Egyszerűen gyönyörű lett! Én még a tetejére is csurgattam lekvárt! Remélem, amilyen szép, olyan finom! :) Még soha nem készítettem somlóit, de ennek a receptnek nagyon megörültem, nagyon megtetszett! A csokikrém valami eszméletlen finom! Nem bírtam ki, hogy ne kóstoljam meg, míg hűlt! :)

darkoadrienn
darkoadrienn Mon, 2011-09-05 12:41

 
Sziasztok! Még új vagyok itt, de rögtön függő is lettem, már egész szép kis gyűjteményem van az online receptkönyvemben. Tegnap elhatároztam, hogy én is megosztok itt egy remek kuglóf receptet, amit egy finn ismerősöm sütött nekem még tavaly karácsonykor. Óriási lendülettel vágtam neki a sütésnek, minden remekül alakult, de az utolsó mozzanatot sikerült úgy elrontanom, hogy fotózásra minősíthetetlennek ítéltem a kuglófot: olyan ügyetlenül borítottam ki a formából, hogy eltörött a "sütikarika". Ráadásul a mamám születésnapjára szántam eredetileg... idő híján muszáj volt kezdenem vele valamit. Gondoltam legyen belőle somlói! Ezt a receptet választottam, és nem bántam meg! Nagyon finom lett, az egész vendégsereg repetázott. Úgyhogy ha egyszer ismét ráveszem magam a finn kuglófom elkészítésére, és sikerül is, akkor biztosan ezt a somlói receptet fogom ajánlani hasonló bakik esetére. :D

darkoadrienn
darkoadrienn Sun, 2012-09-02 11:42

Szia!

Még nem tettem fel, sajnos költözés után megcsappantak a lehetőségeim - de főleg az eszközeim - a sütögetésre. :( De megkeresem a pontos receptet, és akkor szívesen megosztom itt (egyelőre csak posztban szöveggel). Igyekszem! :)

Üdv, Adri

alomkep
Erika111 / alomkep Thu, 2012-08-30 21:18

Szia !

Azt a Finn kuglóf receptet feltetted már ,kerestem de nem találtam a receptjeid között .

üdv.Erika

koktél
koktél / koktél Mon, 2011-09-05 17:23

Kedves Adrienn,
Édes sztori még édesebb befejezéssel, és ez a szép ebben a "szakmában" hogy a véletleneknek vagy éppen "bakiknak" köszönhetően jönnek újabb és újabb finomságok! :)
Örülök, hogy a siker nem maradt el!

Üdv, koktél

hjani
hjani Sun, 2011-03-20 00:44

szia Koktél!
azt szeretném megtudni, hogy ezekből a hozzávalókból kb hány adag lesz? Az is segítene rajtam ha megadnád kb az űrtartalmát a pohárnak. Sok vendég fog jönni hozzám és ezért szeretném pontosan kiszámolni, nehogy keveset készítsek.
Segítségedet előre köszönöm.

koktél
koktél / koktél Sat, 2011-06-25 22:06

Kedves Hjani!
Ne haragudj, rajtam kivülálló okok miatt nem tudtam eddig válaszolni,
én egy nagy tálba szoktam elkészíteni, a pohárba azért tettem, mert így jobban mutat a fotón. Az a bizonyos jénai tálam kb 2 literes, ez teljesen tele lesz és még marad is amit egy kisebbe teszek, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A pohárka amibe tettem az fagylaltos kehely, és kb 2.5dl.
Remélem sikerült elkészítened és ízlett a vendégeidnek.
Még egyszer bocsánat, sajnálom amiért nem tudtam azonnali választ adni.
Üdvözlettel, koktél

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2011-02-20 09:52

Kedves Koktél!
Tiéd lett 2011.február 19. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-19 16:53

Szia! A hozzávalóknál nem írod a vaníliás cukrot, viszont az elkészítésnél a tejhez azt írtad hogy vaníliás cukrot adjak. Akkor vaníliás kell vagy porcukor?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-19 14:58

Szia,

Nagyon fincsin nez ki, en meg rumba aztatott mazsolat is szoktam bele rakni,
picit megbolonditja :)

Kati

koktél
koktél / koktél Sat, 2011-02-19 17:27

Szia Kati,
igen, én is hallottam hogy mazsolát is lehet beletenni, sajnos nálunk a gyerkőc nem szereti, a mákos bejgliből is csak kifelé szedegeti. :)

Bacsáné
Bacsáné Mon, 2011-01-03 16:21

Szia nagyon guszta így a Somlói !!! De nem tudom miért kell a szódabikarbóna a tejszínhabba, én még soha nem csináltam így, légy szíves írd meg nekem. köszi

koktél
koktél / koktél Mon, 2011-01-03 22:38

Szia Bacsáné,
köszönöm szépen. Én a szódabikarbónát a hab keménységéért teszem bele.

Üdvözlettel: koktél

787
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
porcukor 8 ek
sütőpor 1 csomag
sárgabaracklekvár 5 dkg
tej 9 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
cukor 5 ek
porcukor 5 ek
rum 30 ml
dió 10 dkg
habtejszín 500 ml
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 1 ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi