Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi sonkás-szalámis-gombás pizza

Házi sonkás-szalámis-gombás pizza
Házi sonkás-szalámis-gombás pizza
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna kipróbálni, hogy milyen otthon pizzát készíteni, és pont volt hozzá minden, így nekiláttam. Meglepődtem azon, hogy milyen olcsó előállítani a tésztáját, és a feltéteket is én szabhatom meg, mi legyen rajta! Életem első pizzája, és fantasztikus lett!!! A párom teljesen oda volt érte, szerinte pont olyan, mint egy jó pizzériában! :) Nem mondom, nagyon jól esett a dicsérete, mert ő egy elég válogatós alkat, nem eszik meg mindent, sajnos.

A pizzatészta receptjét az interneten találtam egy másik oldalon. Igazából ha a pizzatészta már megvan, bármilyen feltétet lehet rá tenni. Ami van otthon vagy amit szeretnénk, ennek csak a képzeletünk és a pénztárcánk szabhat határt!

hozzávalók / 4 adag

Pizza tészta

Feltét

ajánlat

Házibuliba vagy csak vacsorára egy 4 tagú családnak biztosan elég. Kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

Pizza tészta

  1. A kézmeleg vízben keverjük el a cukrot és az olívaolajat, és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk néhány percig felfutni.
  2. A lisztet és a sót szitáljuk egy nagyobb tálba, amiben majd gyúrni és keleszteni szeretnénk.
  3. Ha az élesztő felfutott, öntsük a tálba a liszthez, és lazán keverjük össze. Majd dagasszuk kézzel kb. 10 percig, amíg tökéletesen sima nem lesz. Az eredménynek tapintásra enyhén nedvesnek kell lennie, de egyáltalán nem szabad, hogy a kezedre tapadjon. Én úgy tudnám ezt a legjobban leírni, hogy ránézésre száraz, míg tapintásra nedves kenyértésztát csináljunk.
  4. Ha kész, szórjuk meg a tetejét liszttel, és takarjuk le egy konyharuhával, majd langyos helyen hagyjuk kelni kb. 1 órát.
  5. Ha a tészta a duplájára kelt, öntsük ki lisztezett felületre, és dolgozzuk át. Gyúrjuk néhány percig, amíg a levegőt kinyomkodjuk belőle.
  6. Nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságúra, és egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe tegyük bele. Csináljunk neki peremet, ami kb. 1 cm-es legyen. Majd kenjük meg vékonyan a pizzakrémmel (ne legyen túl sok, mert eláztatja a tésztát), szórjuk meg az 1 evőkanál olajjal, és jöhetnek rá a feltétek (a legjobb, ha a feltétek alá friss mozzarella darabkákat teszünk, ettől lesz még eredetibb a pizza).

Feltét

  1. Nálam sonka, szalámi, gomba, uborka, paradicsom, tejföl került rá és a legvégén a füstölt reszelt sajt.
  2. Ha minden rajta van, akkor előmelegített forró sütőben kb. 250 fokon 20-25 percig készre sütjük.
  3. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 264
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita :)

Mióta szakács: 2014.02.05.
9 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás pizza, házi tésztájú pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

923
finomliszt 45 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
olívaolaj 3 ek
víz 2.5 dl
pizzaszósz 70 g
olívaolaj 1 ek
sonka 10 dkg
paprikás szalámi 10 dkg
gombakonzerv 1 db
uborka 3 dkg
paradicsom 1 nagy db
tejföl 150 g
füstölt sajt 20 dkg