Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi tagliatelle

Házi tagliatelle
Házi tagliatelle
45 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tésztagép nélkül is lehet vékony, szép és ízletes tagliatelle-t csinálni. Megéri kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet sima felületre halomba szórjuk vagy szitáljuk. A közepébe egy mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. (Fontos, hogy a tojások szobahőmérsékletűek legyenek. Ha nem vettük ki előre a hűtőből, akkor langyos vízzel alaposan mossuk át.)
  2. A tojásokat egy villával kicsit felverjük, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk a liszttel, majd alaposan gyúrni kezdjük. Az elején úgy tűnhet kevés a liszt, de a folyamatos gyúrás és dagasztás során 5-10 perc alatt összeáll. Ha nem vagy biztos abban, hogy tudsz-e tésztát dagasztani, akkor nyugodtan nézz utána, én is úgy csináltam. A cél, hogy egy homogén, rugalmas tésztát kapjunk, kb. 5-10 perc tényleg elég hozzá. Lefóliázzuk, és betesszük a hűtőbe 30 percre pihenni.
  3. Egy belisztezett nyújtódeszkán téglalapot nyújtunk a tésztából, ami kb. 1,5 mm vékony kell legyen, közben lisztezhetünk. A kinyújtott tésztát végül beszórjuk egy kis rétesliszttel. A keskenyebbik felénél kezdve elkezdjük behajtogatni a tészta felső részét a közepe felé. Ezt azután megcsináljuk a tészta alsó felével is.
  4. A kinyújtott tésztát egy pizzavágóval vagy késsel 0,5 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat ezután felvesszük a munkalapról és kihajtogatjuk. Ha ügyesen dolgoztunk, akkor kb. 30-40 cm hosszú csíkokat kell kapjunk. A csíkokat finoman összekeverjük, és visszatesszük a munkalapra. A tészták tetejét is meghintjük liszttel.1 órán át szárítjuk.
  5. Felteszünk vizet forrni. Ha a víz forr, akkor közvetlenül a tészta belerakása előtt alaposan sózzuk meg a vizet. Kb. 5 perc kell neki, és fogadjatok le egy tippet: Ha kész, ne öblítsétek le hideg vízzel, inkább a forró vízből egyből tegyétek át a szószba. Ha még frissen-melegen keveritek össze vele, sokkal ízletesebb lesz a végeredmény.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 8 547
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1195 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szélesmetélt házilag

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moncsa73
moncsa73 Mon, 2020-04-06 14:15

elkészítettem, de mivel picurkák voltak a házi tojások, ezért én 3-at kellett beletegyek.

263
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
rétesliszt 5 dkg